Kubišové šlo o život: Drastické detaily vztahu se známým režisérem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kubišové šlo o život: Drastické detaily vztahu se známým režisérem

Marta Kubišová
Marta Kubišová (Foto Aha! – David Kundrát, Marek Pátek, Alexandr Malachovský, Martin Pekárek, ČTK, ara)

Před padesáti lety měla zpěvačka Marta Kubišová (76) na mále. Když si po večerní sprše chtěla rozložit ručník na topení u okna, najednou skleněnou tabulkou proletělo několik střel. Paradoxem celé děsivé noci bylo, že hlavní roli v celé zápletce sehrál její osudový muž.

Na okamžik, kdy zpěvačku vylekala nečekaná noční střelba, nejspíš rozhodně nikdy nezapomene. I když někdo zpočátku v události hledal politický podtext, celé to bylo trochu jinak. Přesně dvacet minut po půlnoci, v noci z 23. na 24. března, se Marta Kubišová přiblížila s ručníkem k oknu. „V pokoji mého bytu sice svítilo tlumené světlo, ale ze všech tří svítidel. Přes okno byl stažen závěs z tištěného kretonu. Dávala jsem na topení uschnout ručník. Jakmile jsem poodstoupila od okna asi na dva metry, zaznělo rychle za sebou asi pět výstřelů. Ucítila jsem, že na mě něco drobného padá,“ vypověděla krátce po střelbě podle MF Dnes tehdy šestadvacetiletá zpěvačka, na níž se sypaly úlomky omítky.

Z šetření policie vyšlo najevo, že střelec vypálil celkem šestkrát. Vyšetřovatel tenkrát zahájil trestní stíhání neznámého pachatele pro pokus ublížení na zdraví. Na jiném místě spisu pak prý bylo podle uvedeného deníku napsáno, že šlo dokonce o pokus o vraždu.

Vůz pod oknem
Smůlou střelce ale bylo, že když pálil, zrovna kolem bytu zpěvačky projížděla policejní hlídka. A on se rozhodl se svým Fiatem 124, jež byl tenkrát podle MF Dnes atypickým vozidlem, ujet. Tehdejší Veřejná bezpečnost našla vozidlo otevřené v pražské Bořivojově ulici, klíček byl v zapalování a na podlaze v prostoru řidiče ležela jedna nábojnice. Auto navíc shodou okolností patřilo známému režisérovi Janu Němcovi. A Marta Kubišová byla jeho snoubenkou.

 I když se režisér nejprve snažil zatloukat a sám auto nahlásil jako kradené, později se pak doznal, že střílel on. Důvod? Nepovedený den a skutečnost, že ho zpěvačka nechtěla ten večer u sebe doma přijmout. „Kategoricky jsem mu řekla, že ho dnes večer nechci vidět, a telefon jsem ukončila, protože nepřestával žadonit. Dodávám, že jsem mu v telefonu řekla, aby se šel opít. Když nemůže usnout,“ uvedla zpěvačka k tomu, že jí tenkrát po desáté hodině večer volal.

A on nevydržel a autem přijel pod její okna. Prý byl ten den rozladěný, v depresi, a odmítnutí ze strany zpěvačky jej doslova vykolejilo. Chvíli prý jen koukal do Martiných oken a údajně ji neviděl. „Po chvíli jsem vytáhl pistoli a vystřelil několikrát za sebou do otevřeného okna. Ani v tom okamžiku jsem nikoho neviděl. Nemohu říci, proč jsem to udělal. Nedovedu to ničím odůvodnit,“ řekl podle citovaného deníku tenkrát režisér.

Nakonec byl obviněný pouze z výtržnictví a paradoxem celé kauzy je, že si ho zpěvačka navzdory tomu, co udělal, vzala. Žila s ním v manželství celé tři roky. A krušných chvil bylo údajně ještě mnoho. Podle MF Dnes vzpomínala třeba také na to, jak na ni vzal sekeru.

Marta Kubišové se prý nedočkala ani klidného důchodu: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
joudajoudovy
27. 3. 2019 • 08:32

jojojo, tomu se rika smutne stari s oprasenim 50let starych vzpominek, ktere diva oprasuje v kazdem rozhovoru 30let. nakonec se dozvime, ze ji nekdo chtel sahnout na kolinko, kdy predtim spachal brutalni cin na jejim pudlikovi a to, ze ho odstrcil a dal mu povel "fuj".

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.