Srdceryvné přiznání Kvitové: Samota je někdy těžká... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Srdceryvné přiznání Kvitové: Samota je někdy těžká...

Petra Kvitová
Petra Kvitová (Reuters)

Petra Kvitová (28) ve svém pracovním životě sklízí jeden úspěch za druhým. V osobním životě to už bohužel tak růžové není. Tenistka přiznala, že se někdy cítí sama a rozpovídala se o přátelství ve vrcholovém sportu.

„Ve sportu můžete najít kamarády a kamarádky, ale také to není jednoduché. Jsme přece konkurenti. Já dokážu povzbudit i někoho jiného a mít radost, že uspěl. Jen si musíte říct, že je to jenom sport, a musíte se nad to povznést,“ řekla tenistka v rozhovoru pro časopis Prima ZOOM.

Kvitová je mezi soupeřkami velmi oblíbená. Tenisové profesionálky již posedmé ocenily tenistku, když jí svým hlasováním přisoudily Karen Krantzcke Sportsmanship Award za fair play a příkladné vystupování na kurtu i mimo něj. Je jedinou Češkou, která za 41 ročníků ankety cenu obdržela – poprvé po průlomové sezoně 2011, od roku 2013 pak nepřetržitě.

Tenistka v rozhovoru přiznala, že i když má kolem sebe lidi ze svého týmu, často pociťuje samotu a někdy je to pro ni velmi těžké. Život vrcholového sportovce není totiž žádný med. „Pořád mám věci sbalené v tašce, musím stále cestovat, jsem pořád na letišti, pořád na něco čekám. Mám sice kolem sebe tým, který je bezvadný a jsem ráda, že ho mám, ale víceméně jsem svým způsobem často sama. Nejsem většinou doma, a proto nemám čas tolik vídat své nejbližší, rodinu, kamarády. Někdy se to zvládá hůř, někdy líp. Lepší je to, když se mi daří. Jsem už ale zvyklá,“ svěřila se Kvitová v rozhovoru pro časopis Prima ZOOM.

Výpověď Petry Kvitové proti Radimu Žondrovi obžalovanému z jejího napadení:



Přečtěte si
vigela
15. 4. 2019 • 08:05

Mít radost z úspěchu soupeře je obdivuhodné. A vždy je něco za něco.

snufina
14. 4. 2019 • 13:23

Proč to srdceryvné naříkání???? V Lídlu berou, sice dojíždění je kratší ale třeba by ji to vyhovovalo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.