Luděk Munzar (†85): Poslední mrazivá slova o smrti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Luděk Munzar (†85): Poslední mrazivá slova o smrti

Herec odešel mezi svými nejbližšími.
Herec odešel mezi svými nejbližšími. (Foto Blesk – Martin Hurda, Pavel Machan)

Zatímco se národ chystal ke sledování finále Australian Open, ve kterém bohužel padla Petra Kvitová (28), v pražských Modřanech umíral Luděk Munzar (†85)! Legendární herec vydechl naposledy po dlouhé nemoci ve své vile včera brzy ráno. A pravděpodobně obklopen svými blízkými!

Cítil, že se blíží jeho konec. A naznačil to loni v rozhovoru pro Český rozhlas, když komentoval své poetické večery, které pořádal v pražské Viole. Konkrétně pak četbu děl Jaroslava Seiferta (†84). „Od lidí se dozvídám, že to nenapsal Seifert, ale já! A ono to je moje. Když mluví o chorobách a blížící se smrti, jsou to stejná písmena, stejná slova. A když je řeknu na jevišti, tak se osvobodím. Už nemám takový strach, už se tak nebojím,“ mrazivě naznačil, jak se srovnává s tím, že se blíží konec jeho dní. „Už nemůžu vyjít schody, bolí mě nohy,“ dodal pak odevzdaně herec.

Vánoce s cukrovím
Ještě před měsícem si Munzar užil Vánoce s rodinou. Byl sice zesláblý, ale podle videa, které zveřejnil manžel jeho dcery Martin Trnavský (48) na Facebooku, si pochutnával ke kávě a cukroví. Jeho stav se pak den po dni zhoršoval. Munzar skonal včera brzy ráno, pohřební služba ale přijela k jeho domu až odpoledne okolo čtvrté hodiny. Rodina se tak s milovaným manželem, tatínkem, dědečkem a pradědečkem mohla loučit dlouhé hodiny. Mezi tím se v domě Munzarových kromě lékaře, jenž bohužel potvrdil úmrtí slavného herce, vystřídala řada příbuzných a známých, kteří přijeli kondolovat. Někteří venku u zvonku zapalovali svíčky či pokládali květiny.

Nemocná žena
Největší strach teď má rodina o vdovu, filmovou a divadelní legendu Janu Hlaváčovou (80). I její stav je v posledních letech velmi špatný, lékaři jí diagnostikovali Parkinsonovu chorobu. Na rozdíl od svého muže se na veřejnosti neobjevila minimálně pět let. O maminku nyní bude pečovat dcera Bára (47) s manželem Martinem Trnavským, žijí společně v pražském domě. Luděk Munzar měl ještě dvě další dcery – z prvního manželství Johanu a vyženěnou Terezu.

Dvakrát už ho pohřbili!
Luďka Munzara v minulosti už dvakrát pohřbili! Poprvé v roce 2014, když 14. března zemřel herec Otakar Brousek starší (†89). Tehdy do některých médií přišla zpráva, že zemřel právě Munzar. „To není pravda, táta žije!“ rozčilovala se do telefonu umělcova dcera Bára Munzarová (47). Když pak loni slavil 85. narozeniny, šířila se především na Twitteru informace, že zesnul. Šlo o omyl jednoho z uživatelů, který zcela špatně pochopil informaci o tom, že herec má kulatiny. Tentokrát je to ale bohužel pravda! Hvězda seriálu Synové a dcery Jakuba skláře je po smrti.

Obřad bude v pátek
Poslední rozloučení s Luďkem Munzarem proběhne v pátek 1. února dopoledne, informaci potvrdilo Národní divadlo, ve kterém 30 let hrál. Podrobnosti scéna zveřejní v nejbližších dnech.

Luděk Munzar
Narodil se 20. března 1933 v Nové Včelnici, dětství strávil ve východních Čechách. Vystudoval Vyšší hospodářskou školu v Hradci Králové, v letech 1952 až 1956 pak i herectví na DAMU v Praze. První angažmá měl v Mladé Boleslavi, po roce přešel do Národního divadla. Odtud odešel na vlastní žádost v roce 1990. Ani přes nátlak nepodepsal Antichartu.

Více najdete v tištěném vydání Nedělního AHA!

 

 

 

 



Přečtěte si
josefvyskoc
28. 1. 2019 • 08:03

Asi ti mrda v hlave. S tou pauzou to vypada lip, vyrazneji. Pochopil ty papblbe ?! Z toho zamrazi, jak ses vypatlanej !

tivix@email.cz
27. 1. 2019 • 18:28

Toto mě na vedení ND moc mrzí, že se s paní Skořepovou nerozloučili na úrovni. Snad se to nyní nebude opakovat, ale je také možné, že si to rodina nebude přát.

tivix@email.cz
27. 1. 2019 • 18:25

Asi nevíte jak to je když se rodina se svým zesnulým loučí doma...Zemřel ráno a možná o odvoz požádali pohřební službu až na odpoledne. I tak se to dělá.

tivix@email.cz
27. 1. 2019 • 18:22

To je mi vás líto....ale vaše rýma se dá vyléčit!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.