Tajemství Luďka Munzara (†85), kterého rakovina srazila na dno: Lezl po čtyřech a házel jogurty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tajemství Luďka Munzara (†85), kterého rakovina srazila na dno: Lezl po čtyřech a házel jogurty!

Herecká legenda zemřela v sobotu. Poslední rozloučení je naplánované na zítřek.
Herecká legenda zemřela v sobotu. Poslední rozloučení je naplánované na zítřek. (Foto Aha! – Marek Pátek, Facebook, Profimedia.cz)

Živý mrtvý! Tak popsala stav Luďka Munzara (†85) po tom, co v devadesátých letech prodělal rakovinu, jeho manželka Jana Hlaváčová (80). Propadl depresím a ona ho postavila zpět na nohy. Dokázala to tím, že mu vynadala.

Rakovina ledvin s hercem tak zamávala, že o ní dokázal mluvit až po letech. „Měl jsem takový problém, že jsem dost těžce onemocněl. A copak ta operace, to nevíte, to vás uspí, ale potom následovala dost dlouhá těžká chemoterapie. Vlasy jsem neměl, 25 kilo dole,“ přiznal Munzar. „Tady nahoře jsem lezl z postele po čtyřech,“ zavzpomínal na děsivý zdravotní stav v dokumentu Neobyčejné životy.


Na druhém břehu
S psychikou to u něj ale tehdy bylo ještě horší. „ Seděl, koukal z okna a byl to živej mrtvej člověk, prostě byl na druhým břehu,“ přiznala po letech Hlaváčová. „Nekomunikoval, a když, tak jenom jednoslabičně. Já už jsem byla zoufalá, tak jsem šla za jeho lékařem. Vyprávěla jsem mu to, a on říkal: Víte co, přijďte domů a sprdněte ho, seřvěte ho, že kdyby alespoň něco dělal, kdyby myl jenom nádobí, že tady jenom sedí a civí, že už jste utahaná a sedřená,“ přiznala herečka České televizi.

„Přišla jsem domů a z toho zoufalství, jak už jsem nevěděla co, tak doslova jako blbec jsem zopakovala, co mi ten doktor řekl, a při tom jsem vybalovala nákup. A on vzal jeden jogurt a prsk do stropu, druhý prsk do stropu,“ popsala Hlaváčová moment, kdy se její manžel vrátil zpět do života. Tehdy ještě netušila, že o pár let později bude potřebovat manželovu podporu sama, když onemocněla Parkinsonovou nemocí.

Takto Martin Trnavský zachytil poslední Vánoce Luďka Munzara, který zemřel 26. ledna 2019:



Přečtěte si
josefvyskoc
31. 1. 2019 • 09:05

A dalsi davka mrazeni. Ja uz mam z toho Aha! zanet prudusek ! Z toho zamrazi !

josefvyskoc
31. 1. 2019 • 09:05

A dalsi davka mrazeni. Ja uz mam z toho Aha! zanet prudusek ! Z toho zamrazi !

misikmisik@...
31. 1. 2019 • 08:22

Dobrý herec

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.