Pachové stopy proti obžalovanému v případu tenistky Kvitové: Psi vs. Žondra 12:0! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pachové stopy proti obžalovanému v případu tenistky Kvitové: Psi vs. Žondra 12:0!

O jeho vině nepochybuje přepadená Petra Kvitová (28).
O jeho vině nepochybuje přepadená Petra Kvitová (28). (Blesk:Czech News Center, a.s./Martin Sekanina, TV Nova)

O jeho vině nepochybuje přepadená Petra Kvitová (28), poznala ho. Obžalovaného Radima Žondru (33) ale »ženou k trestu« i policejní psi. Při dvanácti pokusech jej totiž pokaždé usvědčili, že v tenistčině prostějovském bytě byl!

Pachové stopy z místa činu jsou brány jako nepřímý důkaz, nicméně i tak má Žondra malér. Podle webu novinky.cz policie po útoku z 20. prosince 2016 zajistila pachovku lupiče z oblečení Kvitové a z místa, kde v bytě stál. Po loňském Žondrově zatčení odebrala vzorek i jemu. Při následných testech použila čtyři psy, z nichž každý měl tři pokusy. Z šesti různých konzerv s pachovými stopami, které byly vždy proházeny, psi pokaždé bez zaváhání označili tu, v níž byla Žondrova pachovka! Dvanáct pokusů – dvanáctkrát Žondra! „Buď to ten pes cítí, nebo necítí, jeho nejde oblbnout,“ cituje web svůj zdroj.


Navíc se rozpadá i hlavní Žondrův trumf, že měl být v době přepadení na stavbě v Napajedlech. Podle jeho stavebního deníku, který policie zabavila, neměl v den útoku naplánovanou žádnou pracovní činnost. Soud bude pokračovat v březnu.

Výpověď Petry Kvitové proti Radimu Žondrovi obžalovanému z jejího napadení:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.