Překvapení na pohřbu Jiřího Pomeje (†54): Poslední sbohem od Ivety... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Překvapení na pohřbu Jiřího Pomeje (†54): Poslední sbohem od Ivety...

Svatba Jiřího Pomeje a Ivety Bartošové
Svatba Jiřího Pomeje a Ivety Bartošové (Martin Hykl, David Kundrát)

Davy lidí a velké zpoždění! Pohřeb Jiřího Pomeje (†54) začal 
o třicet minut později, než měl. Na budějovický hřbitov sv. Otýlie totiž ve středu po obědě mířily stovky lidí. Na poslední cestě pak herce, dabéra a filmového producenta vyprovázel i hlas jeho druhé manželky. Rodina mu nechala zahrát písničku Ivety Bartošové (†48) z pohádky Z pekla štěstí. 

První manželka, herečka Michaela Kuklová (50), nedorazila. Ten den ji totiž čekalo představení Když se zhasne ve 250 km vzdáleném Opočně. Ve 12.37 se objevila třetí žena Andrea Pomeje(30). Z Prahy ji přivezli rodiče, na hřbitov ale přišla zavěšena do své švagrové – Jirkovy sestry Petry – a usedla do první řady s rodinou. Pětiletou dceru Aničku nechala raději doma.

Dokázal si užít života

Nad rakví zazněla kromě hudby z filmů, které Pomeje produkoval, milá slova. „Jiří byl člověk plný nakažlivé energie a ideálů. Nepovedlo se pokaždé vše, co si předsevzal, ale i tak si dokázal užít života. Poděkujme za to, co bylo a co navždy zůstane v srdci,“ řekla smuteční řečnice.

Pak už zazpívala Bartošová. „Kdo vidí na druhém, co je v něm skryto nejlepší,  jestli víš, tak jen ten bude své z pekla štěstí mít...“ znělo dojemně českobudějovickou smuteční síní v podání Jirkovy druhé osudové ženy. 

Plakal i Troška

Z Prahy na obřad vážili cestu např. Vendula Pizingerová (46), herečka Dana Morávková (47) s manželem, hudebníkem Petrem Maláskem (54), komik Václav Upír Krejčí (63), zpěvák Jakub Smolík (59) a samozřejmě režisér Zdeněk Troška (65), který je stejně jako Pomeje Jihočech. „Taková ztráta zabolí...“ řekl Aha! režisér se slzami v očích. „Natočili jsme společně sedm filmů, které budou diváky těšit, až tady oba nebudeme. Viděli jsme se osobně naposledy před dvěma lety, kdy za mnou přijel do Hoštic,“ dodal smutně.

Takhle ho Iveta vyprovodila na věčnost

Text písně Z pekla štěstí 

Jestli víš,se tě ptám,bohatství nekaždého ohromí,zkus mi říct,povídám,neštěstí komu srdce nezlomí?
Uhodnout jak se zdá,neumíš kdo může to být,už to tak vypadá,ten musí z pekla štěstí míta tak já dálse ptám,přemýšlej, čas ti dám.
I s čerty je kamarád,draka se nebojí.Ten kdo z pekla štěstí má,ve zkoušce obstojí,jestli víš se tě ptám,koho mráz v zimě skoro nemrazí,zkus mi říct povídám,koho žádné vojsko neporazí?
Uhodnout jak se zdá,neumíš kdo může to být,už to tak vypadá,ten musí z pekla štěstí míta tak já dál,se ptám,přemýšlej čas ti dám.
To ti já povídám,že jen tenco druhému odpustí,osud dál bude přát,že ti láska nikdy neopustí.
Kdo vidí na druhém,co je v něm skryto nejlepší,jestli víš,tak jen ten bude svéz pekla štěstí mít,za štěstím svým se dát,jen kdo nášpříběh zná.



Vendula Pizingerová (47), vdova po Karlu Svobodovi (†68)

„Bylo to strašně dojemné. Hlavně jak hráli písničku Ivety Bartošové! Oba jsem je tak dobře znala...“

Jakub Smolík (59), zpěvák „Volal jsem Jirkovi asi před půl rokem, ale nebral mi telefon... Je to strašně těžký.“

Pavel Pásek (51), producent „Jirka byl specialista na to plnit sály. Povedlo se mu to i při téhle poslední show!“ 

Krásná Italka ze Slunce, seno...

Režiséra Zdeňka Trošku doprovázela jeho sestřenice Venuše Humheyová (71), známá jako krásná Italka z komedie Slunce, seno, erotika či Sluneční paní z pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci. Jako vystudovaná psycholožka byla pro Jiřího Pomeje oporou, když  mu krachovalo manželství s Míšou Kuklovou. „Nevím o tom, že by někdy někomu ublížil. Měl velké srdce plné lásky. A tou láskou někdy zahltil...“ vzpomínala na zesnulého herce. 

Z pohřbu na Mukův hrob

Jakub Smolík dorazil s manažerem Richardem Dušákem (63). Ten jel po pohřbu ještě do Českého Krumlova – navštívit hrob zpěváka Petra Muka (†45). Chodí tam vždy, když je v jižních Čechách.

Stejné krematorium

Jirku v mládí přivedl k herectví jeho velký kamarád Petr Hanus (†53), přezdívaný jihočeský Delon, syn legendárního herce Františka Hanuse (†75). Petr se mimo jiné objevil s Jiřím ve filmu Andělská tvář. Zemřel předčasně v roce 2005, do 54 let mu chyběly pouhé dva měsíce a měl pohřeb ve stejném krematoriu jako Jirka.

 Troška vzpomíná na Jiřího Pomeje

Video se připravuje ...
 



Přečtěte si
lidinikiti...@...
7. 3. 2019 • 17:25

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.Com

joudajoudovy
7. 3. 2019 • 16:59

uz nechte chudaka pomejeho v klidu...akorat se na nem prizivuji dalsi hyeny, cekajici cinkani niklaku...

josefvyskoc
7. 3. 2019 • 09:46

Jsem si jisty, ze se obrad Jirimu libil! Kdo jiny by si mel taky zaslouzit vetsi hold a pocty, nez osobnost velikosti a vyznamu Jiriho? Velice krasny pohreb, budeme na to dlouho vzpominat!

demonxxx
7. 3. 2019 • 09:31

Neznámá šla.pka z Nemanic se stala známou díky tomu, že si vzala profláknutého Pomeje. Díky němu je tam, kde je nebýt jeho, tak dělá maximálně prodavačku v supermarketu. On ji dostal do společnosti, založil ji společnost, zajišťoval první kšefty bez něj by se nikdy nerozjela. V době, kdy onemocněl, už ho nepotřebovala, co by dělala s člověkem, který najednou zestárl o 20 let, má díru v krku, o kterou se musí starat, život s takovým člověk určitě není lehký. Potřebovala se ho zbavit, alkohol byl určitě vhodná záminka.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.