Rok a půl po smrti Květy Fialové (†88): ZDEMOLOVANÝ HROB A KŘÍŽ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rok a půl po smrti Květy Fialové (†88): ZDEMOLOVANÝ HROB A KŘÍŽ!

Květa Fialová
Květa Fialová  (profimedia.cz)

Krátce poté, co se konečně splnilo přání Květy Fialové (†88) a její urna skončila pod zemí na hřbitově ve slovenské vísce Lazisko, je rodinný hrob zdemolovaný. Tvořil ho pouze dřevěný kříž, který shnil, proměnil se v prach a jeho torzo spadlo na zem.

„Jak jsme tam ukládali do země k babičce a tetě tu máminu urnu, kříž, který byl už starý a shnilý, to nevydržel a rozpadl se,“ povzdechla si hereččina dcera Zuzana Hášová (57) nad zdemolovaným hrobem. Jelikož slavná Tornádo Lou z filmu Limonádový Joe neměla nikdy ráda pompéznost, nepřála si ani okázalý kamenný hrob, ale jen kus půdy a prostý dřevěný kříž.

„Jsem vyučená řezbářka, takže jsem ho dělala já vlastnoručně. Bylo na něm vyřezáno jméno babičky a potom i tety a také oblíbená babiččina a maminčina věta – Za noci nejtmavší na slunce pamatuj...“ svěřuje se Hášová, který si dala za úkol, že teď ze dřeva zhotoví i nový pomník.

„Bukové dřevo už mám, jen musí ještě vyschnout. Kříž bude asi dva metry vysoký a bude úplně stejný jako ten původní i s tou větou. Přibude na něm jen maminčino jméno,“ sděluje Hášová, která chce dílo dokončit do léta a okamžitě s ním vyrazit do Laziska. Přestože herečka zemřela v září 2017, její urna s popelem byla uložena do země ve slovenské vesnici, která je od Prahy vzdálená 500 km, až v létě 2018. „V době, kdy všechno vonělo a bylo rozkvetlé. Tak, jak by si to maminka přála...“ říká Hášová.

Proč leží na Slovensku
V Lazisku poblíž Liptovského Mikuláše měla domek Květina maminka a herečka to tam milovala. Navíc na místním hřbitově odpočívala nejen její matka, ale i sestra. „Proto mně před smrtí maminka sdělila, že chce být pohřbena na Slovensku, kterému dala přednost i před manželem, mým tatínkem, který odpočívá v Praze,“ upřesňuje dcera režiséra Pavla Háši (†80).

Záznam celého pohřbu s Květou Fialovou můžete vidět zde: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
kozinozka
18. 1. 2019 • 16:45

Nešťastné jedince a psychicky nemocné lidi je lépe přecházet/ postarat se má ni ně psychiatr/, reagovat na diskuzích nikam nevede. Jednu tady, co hodně moc prudila, nahnali do jakési díry /"snad toměl být sociální byt, ale slušné byty jsou často prázdné, a zřejmě se s nimi přes šikovné jedince i kšeftuje/ , kde ta osoba žila odtržena od lidí a světa. Nemohlo to samozřejmě skončit jinak než alkoholem a antidepresivy, což vedlo k její předčasné smrti.

Anonym
18. 1. 2019 • 14:06

Ivoadler :Chtěla bych vědět,co se odehrává v mozku takového z m e t k a , který píše takové komentáře.V případě, že vůbec nějaký mozek má. Je mi z takových lidí zle.Hnus.Styďte se. Anonymě urážet lidi, opravdu ubohé....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.