Legendární Květa Fialová oslavila 87: 16 měsíců v léčebně s Alzheimerem! Myslí si, že je... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Legendární Květa Fialová oslavila 87: 16 měsíců v léčebně s Alzheimerem! Myslí si, že je...

Květa Fialová tráví každou volnou chvíli na zahradě, proto je tak krásně opálená.
Květa Fialová tráví každou volnou chvíli na zahradě, proto je tak krásně opálená. (Foto Aha!: Dan Černovský, Alexandr Malachovský, Martin Přibyl)

Už druhé narozeniny Květa Fialová (87) prožila v Alzheimercentru. Mezi gratulanty byli také reportéři deníku Aha! s kyticí. Legendární Tornádo Lou byla šťastná, usměvavá a plná humoru. Nebýt toho, že se nás ptala, kdy má další představení a jestli ho nezmešká, mysleli bychom si, stejně jako ona, že je tam jen na prázdninách...

„Paní Fialová už se na všechny moc těší, od rána se připravovala a dávala do gala,“ přivítal nás včera ošetřovatel s úsměvem. „Daří se mi tu velmi dobře a jsou tu na mě moc milí. Jsem ráda, že jsem právě tady,“ pochválila herečka Alzheimercentrum Průhonice, které je už přes 16 měsíců jejím domovem.

Oslavenkyně s námi absolovovala dokonce i krátkou projížďku na vozíku po zahradě centra. „Než zase odjedete, tak, prosím, pozdravujte všechny vaše čtenáře! Mám je moc ráda,“ kladla nám na srdce veselá Květa. „A teď už jděte, miláčkové, nesmím zmeškat představení...“ dodala na rozloučenou.

„Jediné, co maminku trápí, jsou neustálé obavy, že promešká divadlo. Pořád se ptá, kdy má další představení. To je tím, že maminka byla celý život strašně zodpovědná a poctivá ke svému řemeslu,“ potvrdila nám hereččina dcera Zuzana Hášová (55). „Uklidňuji ji tím, že mamince říkám, že má divadelní prázdniny, takže žádné představení nemá,“ dodala s tím, že s mámou oslaví její narozeniny o víkendu jen v rodinném kruhu.

Možná přijde i Konvalinková
„Zatím nevím, jestli dorazí i Naďa Konvalinková. Vím, že letěla na dovolenou. Ale Naděnka ji navštěvuje často, tak se zastaví, až se vrátí,” řekla Aha! dcera Fialové. Jinak se prý dveře v Alzheimercentru u maminky netrhnou.
Neustále ji prý navštěvují kolegové i kamarádi a vzpomínají s ní
na staré dobré časy.



Přečtěte si
anka
4. 9. 2016 • 21:42

pane Zindulko, a to pokazde, kdyz ma druhy jine zkusennosti nez vy, na neho reagujete urazkami a sproste . Asi se vam v zivote takovy to zpusob chovani osvedcil. Tak jo. Ja jen, ze normalni zpusob reakce by byl, jak je to mozne, co se dela s pacientem jineho, jake jsou vase zkusennosti, co ja mohu udelat proto, aby se me mamince zilo normalneji, jednodusseji, klidneji??

anka
3. 9. 2016 • 14:04

byla krasna zena, dobra herecka

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.