Květa Fialová (86) přestala chodit! Alzheimer postupuje... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Květa Fialová (86) přestala chodit! Alzheimer postupuje...

Květa Fialová stále pobývá v Alzheimer centru, kam byla umístěna loni na jaře.
Květa Fialová stále pobývá v Alzheimer centru, kam byla umístěna loni na jaře.  (Foto Aha! – Zbyněk Pecák, ara)

I přes zákeřnou nemoc má obrovskou chuť do života! Alzheimerovou chorobou trpící Květa Fialová (86), která loni bojovala o život, touží být opět na jevišti, i když je upoutána na invalidní vozík.

„Maminka mi v poslední době dělá jen samou radost, sice nás trápí, že nemůže chodit, ale jinak je čilejší než dřív,“ svěřila deníku Aha! hereččina dcera Zuzana Hášová s tím, že celé dny tráví na vozíčku, ze kterého nemůže vstát. O její maminku se momentálně starají v Alzheimer centru v Průhonicích u Prahy, kde musí být kvůli narušené krátkodobé paměti, která se vlivem nemoci stále zhoršuje. „Maminka se neustále ptá, jestli má nějaké představení nebo zájezd. Je vidět, že jí divadlo moc chybí,“ prozradila Hášová.


Herečka se v léčebně rozhodně nenudí, dveře si u ní podává jeden kamarád za druhým. „Je moc hezké vidět, že na ni nezapomněli. Opravdu často ji navštěvuje Naděnka Konvalinková, Libuška Švormová a mnoho dalších přátel nejen z herecké branže,“ raduje se Hášová, jejíž tatínek, režisér Pavel Háša (†80), v srpnu 2009 podlehl bohužel stejné nemoci, jakou trpí i její maminka.



Přečtěte si
micinka237
31. 7. 2017 • 14:14

Proboha ,co to znmená,jsou to fotografie 1rok staré a jelikož do Centra jezdím pravidelně,p.Květa vypadá stale stejně.Že vás to baví ...

ararat
7. 3. 2016 • 10:35

Gerontko,ano máš pravdu,stáří je kruté,ale s tím,že ty jsi nikdy nebyla krásná,v hlavě houno,a tady se tlučeš do prsou,jaká nejsi "IN"...řvu tady smíchy prodáváš se na netu,jako lehká dívčina a když tě někdo uvidí,vždy ti utekl...to je prčááááááá

antonuis.j
5. 3. 2016 • 10:27

Hele, belmek se ozval, už jsi přišla bábo tlustá z brigády? A vydrbalas to ve fitku pořádně, ty čuně odulé? Abys zas nedostala sodu, jako vždy, ty primitvečku zapšklý. Jsi tu pro blázny už všem, jo, a nezapomeň se přihlásit zas jako mekanik nebo dutchschulz a vyznat si lásku a pochlebovat si, pacientko a že jsi tlustá zoufalá bába nad hrobem - to tu taky ví každý, už ti to pěkných pár lidí (hodně lidí) napsalo, že jsi odpad a žumpa, pro blázny, chuděrko ubohá opuštěná nemocná.

ararat
5. 3. 2016 • 08:50

Marfušo,-bello-,teriyaki amplipudo a jiné tvé komenty pobaví,já chápu že tady řveš smíchy,nebo dostáváš zarděnky,nebo tvoje směšné cizí slova,kterým sama nerozumíš,jen ze sebe děláš blbku,věř tomu,že to není nástroj k tomu,aby tě lidé uznávali,ale naopak efekt je právě opačný. Kritizuješ své kritiky a přitom si žádného neviděla,ale já tebe viděla v tom je ten vtip a proto teď řvu smíchy zrovna já je to doslova k popukání.

-bello-
4. 3. 2016 • 21:47

teri o antonia. j bych já , ani ty boty

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.