Jiřina Bohdalová (84) má strach kvůli alzheimeru Květy Fialové (85): Co jí vzkazuje? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jiřina Bohdalová (84) má strach kvůli alzheimeru Květy Fialové (85): Co jí vzkazuje?

Bohdalová moc stojí o to Fialovou navštívit. Bojí se ale, že může dojít k trapasu.
Bohdalová moc stojí o to Fialovou navštívit. Bojí se ale, že může dojít k trapasu. (Foto Aha!: David Kundrát, ara)

Vážný zdravotní stav filmové legendy Květy Fia-lové (85), která bojuje s Alzheimerovou chorobou, velmi trápí její kamarádku Jiřinu Bohdalovou (84). Každý den přemýšlí nad tím, že ona má to štěstí a může ještě normálně fungovat. Zatímto Květa už bude až do konce svých dnů pod dohledem lékařů. „Chtěla bych ji ještě vidět, pomůžete mi?“ požádala deník Aha! Jiřina.

„Já si v klidu řídím auto, a ona chudinka leží a má problémy,“ strachuje se Bohdalka, která je jen o rok mladší než Květa. Ráda by ji v Alzheimer centru navštívila. „Jenže víte, to ona musí chtít! Nejde za ní jít jen tak, třeba to nechce. Je nemocná, nemusí se na to cítit,“ řekla deníku Aha! Jiřina a následně zauvažovala. „No jo, ale co takovému člověku říkat? Vždyť ona byla jednou z našich nejkrásnějších hereček! A zrovna my dvě jsme tak málo věkově od sebe. Cejtila bych se tak trochu trapně.“

Pak ale herečku napadlo: „Tak si to vezměte na starost vy! Řekněte Květině dceři, ať si vezme tužku a papír, jde za mámou a napíše seznam lidí, které by Květa opravdu ráda viděla. A můžu vás ujistit, že přijdeme všichni, protože ji chceme potěšit. A pokud nás bude chtít vidět, tak to splní svůj účel. Ono se ale taky může stát, že nebude chtít vidět nikoho. A to se potom musí respektovat. Určitě to ale zkuste a dejte vědět,“ dodala Jiřina, která si s Fialovou např. zahrála v komedii Tři dámy s pistolí.

Stašová: Máma má strach!

Fialová i další filmové a divadelní legendy v letech by mohly Bohdalové závidět. Je stále čiperná, natáčí, hraje v divadle. Samozřejmě, také má občas zdravotní trable, věk je prostě věk. Ale ještě na tom není tak špatně jako třeba právě Květa Fialová. „Máma si to uvědomuje, že je na tom pořád relativně dobře. A to, že jsou na tom Květa Fialová nebo Luba Skořepová špatně, ji trápí,“ svěřila se na premiéře filmu Život je život dcera Bohdalové Simona Stašová (60). 



Přečtěte si
ararat
28. 5. 2015 • 11:45

taková blbost,kdo bude kontaktovat bulvár?trochu na pááááálici

joudajoudovy
25. 5. 2015 • 07:30

pohorseni? spise se boji, aby kvetuska nezacla hovorit o starych casech, kdy rakosnicek byl ve foru u nasich souhruhu.

ararat
24. 5. 2015 • 18:53

pěkně jsi to napsala,ty už strupe vypadáš jak dobře spařené vepřové

ararat
24. 5. 2015 • 18:50

strupe,když se baví dospělí,tak šoupej nohama nemluv pokud ti to někdo nedovolil...ještě tomu nerozumíš

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.