Pohřeb Květy Fialové (+88): JDOU PROTI JEJÍ VŮLI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pohřeb Květy Fialové (+88): JDOU PROTI JEJÍ VŮLI!

Smuteční obřad odmítla, ale není jí to nic platné.
Smuteční obřad odmítla, ale není jí to nic platné. (Foto Aha!: Daniel Černovský, Alexandr Malachovský, ČTK, ara)

Smuteční obřad odmítla, ale není jí to nic platné. I když Květa Fialová (†88) jako buddhistka nechtěla mít pohřeb, rodina, kolegové a hlavně diváci se prostě potřebují rozloučit. „Jsem ráda, že mi nabídlo pomoc Divadlo ABC,“ řekla deníku Aha! hereččina dcera Zuzana Hášová (55). 

Vůle Květy Fialové tak zůstane nevyslyšena. „Maminka si přála, aby si lidé otevřeli šampus, zapálili svíčku a pomysleli na ni,“ řekla dcera Zuzana v úterý, kdy její alzheimerem stíhaná maminka zemřela v pražské Thomayerově nemocnici na selhání srdce. Jenže to nestačí ani jí, natož početným fanouškům.

„Lidé mi telefonují, píší krásné vzkazy a ptají se, kdy bude poslední rozloučení. Chtějí přijít, položit kytičku,“ svěřila Hášová. Pomocnou ruku při uspořádánání smutečního aktu jí pohotově podalo Divadlo ABC, kde Květa působila od roku 1958 a odehrála stovky rolí. A Zuzana ráda nabídku přijala.

„Původně jsme chtěli vzpomínkovou akci udělat v pátek, ale to už má pohřeb Jan Tříska v Národním divadle. Proto jsme se předběžně domluvili na čtvrtku,“ vysvětlila hereččina dcera v pořadu Prásk.

Určitě by se nezlobila...
Buddhismus, který herečka vyznávala, má vstřícné zásady. „Moje náboženství je velmi prosté, je jím laskavost,“ říkala Květa Fialová. „Základními zdroji štěstí jsou dobré srdce, soucit a láska.

Dobré lidské vlastnosti – poctivost, upřímnost, laskavé srdce – nelze koupit za peníze, ani vyrobit pomocí strojů, ale jen vypěstovat v mysli,“ hlásala přesvědčená buddhistla. Proto by se jistě nezlobila, že se s ní blízcí chtějí rozloučit na smutečním aktu, přestože ona si to nepřála.

Na video s Květou Fialovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
pelagie
30. 9. 2017 • 08:57

Já jsem své mamince její přání splnila, tak se to má a nezáleželo by mi na ostatních, přání v tomto případě poslední se má plnit ...

kristinn
30. 9. 2017 • 07:46

s ňou mala byť rozlúčka v Národnom! Nie s tým, ktorý odišiel z Čiech! Odpočívaj v láske, pokoji a dobrote, Květuško

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.