Dcera Květy Fialové (†88) Zuzana: POSLEDNÍ VTEŘINY S MÁMOU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dcera Květy Fialové (†88) Zuzana: POSLEDNÍ VTEŘINY S MÁMOU!

Největší oporou byla mamince dcera Zuzana.
Největší oporou byla mamince dcera Zuzana. (Foto Aha!: Daniel Černovský, Alexandr Malachovský, ČTK, ara)

Smrt jako vysvobození! Tak popsala odchod Květy Fialové (†88) její dcera Zuzana Hášová (55). S legendární představitelkou Tornádo Lou se stihla rozloučit, prozradila její poslední přání a popsala i její umírání.

Posledních dva a půl roku bylo hereččiným domovem Alzheimercentrum v Průhonicích. Navzdory kruté nemoci, která jí způsobovala výpadky paměti, tam začátkem září oslavila 88. narozeniny, a dokonce pokřtila kuchařku svých receptů. Před dvanácti dny se ale její zdravotní stav náhle zhoršil. Ve vážném stavu byla převezena na interní kardiologickou kliniku do pražské Thomayerovy nemocnice, kde svůj boj o život včera prohrála. Podle dcery, výtvarnice Zuzany Hášové, odešla její duše za svými milovanými do nebe smířená.

Dojemný rozhovor s dcerou pár hodin po smrti herečky

Největší oporou byla mamince dcera Zuzana, která ji často navštěvovala a byla u ní do poslední chvíle.

Kdy maminka zemřela?
„V úterý ráno...“

Byla jste s ní?
„Měla jsem možnost rozloučit se s ní v pondělí. Dali jsme jí sbohem celá rodina. Řekla jsem jí všechno, co jsem jí chtěla říct.“

Komunikovala s vámi?
„Už nevnímala, ale určitě všechno, co jsem jí říkala, cítila...“

Říká se, že lidé, přestože cítí svůj konec, vnímají i beze slov.
„Přesně tak jsem to cítila. Ke konci jsme si moc už nepovídaly. Jen jsme se na sebe dívaly a byly jsme spolu tak nějak vnitřně, když jsme si hleděly do očí.“

Jak na ni budete vzpomínat?
„Myslím na ni pořád. Nevím, mám teď říct. Určitě je mamince líp a je vysvobozená. poslední chvíle za všechno děkovala, takže určitě by všem, ni myslí, ráda poděkovala.“

Měla nějaké poslední přání?
„Maminka si přála, aby lidé zapálili svíčku a dali šampáňo. To chtěla...“

Jak zvládáte její odchod?
„Přestože to moc bolí, zvládnu to, protože máma měla okolo sebe tolik přátel, kteří mi píšou a podporují mě.“

Alzheimer jí vzal i manžela

Fialová ke konci života onemocněla stejnou nemocí jako její manžel, režisér Pavel Háša (†80). Ale i to zvládala statečně. „Bylo to hrozný, když tu nemoc dostal. Byla jsem ale šťastná, že byl v tom specializovaným zařízení,“ svěřila herečka před lety Aha! s tím, že dva roky platila 30 000 korun, jen aby měl její muž tu nejlepší péči. Její životní partner zemřel v srpnu 2009.

S Hášou žila přes 50 let
Osud ohledně mužů byl na Květu Fialovou vlídnější, až když jí do cesty poslal Hášu (†80). Poznali se v roce 1957 při jednom natáčení a o dva roky později se vzali. Na Štědrý den roku 1962 se jim jí do poslední Pamatuji si, ja sledy viděli h Hradišti, kdy vestoje tlesk Proto i s Evi hereckého co pro nás narodila dcera Zuzana. Květa s Pavlem žila až do jeho smrti.

Neúnavná bojovnice
Herečka jako přesvědčená buddhistka věřila v reinkarnaci duše a netajila se tím, že se smrti nebojí. O život ale bojovala v posledních letech s neuvěřitelnou silou. Kromě Alzheimerovy choroby ji postihly i srdeční potíže, které se vystupňovaly na letní dovolené v roce 2009. Měla i plicní embolii. Další život ohrožující problémy ochromily herečku v únoru 2015. Tehdy přechodila infarkt. Celých pět dní s ním normálně fungovala a potíže přikládala bolesti zad.

Zemřela Květa Fialová (†88): Už nepoznávala okolí, mysl jí zakalil Alzheimer!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
dana.syslo...@...
27. 9. 2017 • 19:52

Souhlasím! Jak můžete zaměstnávat takové lidi?

fizi
27. 9. 2017 • 18:20

antonius.j-

antonuis.j
27. 9. 2017 • 11:56

CO TO JE?????????? - >Na Štědrý den roku 1962 se jim jí do poslední Pamatuji si, ja sledy viděli h Hradišti, kdy vestoje tlesk Proto i s Evi hereckého co pro nás narodila dcera Zuzana. < ?????????????????????????????????? Tvl, už tuhle páchnoucí žumpu fakt zrušte, vy negramotná uslintaná debilní primitivní hovada, nedovedete už ani kopírovat,vy ksindlové s IQ 15! Znectíte všechno a všechny, vy prasata dementní imbecilní onanistická v redakci!! Jste hnus hnusů.

pure7
27. 9. 2017 • 10:53

Jeste ze se Triska" jmenoval Triska"... a nejmenoval se Treba Parez"... Jinak by to ten nas samoliby narod"...kteremu jde vzdy a predevsim hlavne "o vlastni skok", neudychal... Ps.Staci si jen vzpomenout na PANĮ zpevacku Špinarovou"... Za pul roku po Vas" ani pes nestekne... Matož my"... My normàlně obyčejní... Honzo* budiz Ti Vesmįr otevren ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.