Jan Kačer: Dojemné přání ohledně nemocné Divíškové trhá srdce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jan Kačer: Dojemné přání ohledně nemocné Divíškové trhá srdce

I po mnoha letech manželství se Kačer s Divíškovou drží za ruce
I po mnoha letech manželství se Kačer s Divíškovou drží za ruce (Blesk - Domov Borová)

Jejich manželství trvá neuvěřitelných šestapadesát let. I když i Nina Divíšková (82) a Jan Kačer (82) museli překonat těžká období, přesto spolu vydrželi a vychovali tři dcery. Jenže kvůli těžké nemoci Niny teď možná dospěl jejich vztah do fáze vůbec nejtěžší.

Jejich seznámení nezačalo zrovna romanticky. Se svým budoucím manželem se Nina Divíšková poznala ještě na DAMU a zpočátku se o silné sympatie po pravdě nejednalo. Když totiž prý Jana Kačera poprvé pozdravila, ani nezvedl hlavu, aby se podíval, od koho přišel. Tenkrát se podle týdeníku Sedmička zařekla, že s tím namyšleným frajerem nepromluví ani slovo. Osud tomu ale nakonec chtěl jinak. A v roce 1965 se vzali.

Mezi peklem a rájem
Jejich společná cesta nebyla ale jednoduchá ani pak. Narodily se jim tři dcery, také proto se potýkali s nedostatkem peněz, navíc Jan Kačer se musel na dlouhé roky vzdálit do „vyhnanství“ do Ostravy. Rodinu tak deset let vídal jen o víkendech, což bylo těžké pro obě strany.

„Trpěl jsem hrozným steskem,“ přiznal Jan Kačer v pořadu 13. komnata. A Nina musela vedle své herecké práce zvládnout ještě celou domácnost a tři potomky úplně sama. „Tohle jí nikdy nezapomenu. Dokázala zázrak, který já bych na jejím místě nedokázal nikdy. Uživit ty děti. Nikdy jsme neměli hlad, vždycky tam bylo čisto, vypráno, vždycky tam bylo pochopení. Nikdy mi nic nevyčetla, i když jí to asi příjemné nebylo,“ přiznal Kačer.

Herecké manželství jako břemeno
V rozhovoru pro Český rozhlas pak ještě připustil, že herecké manželství přesto bylo v mnoha ohledech spíše nevýhoda. „Bylo to vždycky těžké a svazovalo nás to. Ale on je ten život složitý,“ posteskl si. Přesto jim stálo za to, aby spolu vydrželi. Jenže před pár lety přišlo další utrpení, Nina Divíšková onemocněla Alzheimerovou chorobou, na kterou není lék.

Jan Kačer tak musí jen bezmocně přihlížet, jak se mu milovaná žena mění před očima do neznámé podoby. Ten si přeje jen jediné, aby se mu vrátila ta holka, do které se kdysi zamiloval a která mu byla dlouhá léta sama velkou oporou. „Snažím se dořvat k podstatě její osobnosti, k té vznešené, noblesní holce, kterou bývala a jistě chce dál být. V ten moment se mi nechce uvěřit, že je nemocná. Platíme za celý život,“ svěřil se smutný režisér časopisu Instinkt.

Ještě před pár lety mluvili o tom, že by si zopakovali svatbu: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
bello
21. 1. 2019 • 11:40

Ten se s ní jenom fotí,Starají se dcery,naštěstí.Je to vykuk a zbabělec

-bello-
21. 1. 2019 • 01:11

no se choval jako paša i když už v Praze byl a ona rodinu táhla dál.On tak akorát v kavárně, ona s motykou na zahradě.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.