Jana Nagyová a Dagmar Patrasová: Utajené prokletí princezen z Arabely | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jana Nagyová a Dagmar Patrasová: Utajené prokletí princezen z Arabely

1980 Na rozdíl od Xenie Dády Patrasové si Arabela Jana Nagyová už moc nezahrála.
1980 Na rozdíl od Xenie Dády Patrasové si Arabela Jana Nagyová už moc nezahrála. (Foto Aha! – Slávka Červená, archiv J. Nagyové a ara)

Jako princezny Arabela a Xenie si kolem prstu omotaly už několik generací dětí i dospělých. Jejich osobní život ale pohádku rozhodně nepřipomíná a kouzelný prsten by se Dagmar Patrasové (62) i Janě Nagyová (60) v některých chvílích zatraceně hodil. Život obou hereček totiž nepříjemně ovlivnil démon alkohol. 

Charakter rolí v pohádkovém seriálu jakoby tak trochu předurčil reálnou životní dráhu obou představitelek nestárnoucích princezen. Hodná a laskavá Jana Nagyová měla tu smůlu, že za svého muže pojala alkoholika. Manželství se tak pro ni proměnilo v peklo, ještě ke všemu řešila vážnou nemoc dcery. 

Představitelka Xénie svůj život nastartovala o něco lépe. Provdala se za Felixe Slováčka, užívala si rodiny i peněz, se svojí žížalou Julií se stala hvězdou i pro ty nejmenší. Jenže postupem času se jejich osudy protočily. Zatímco ,,Arabela" je ve třetím manželství konečně šťastná, ,,Xénie" v poslední době padá dolů. A alkohol v tom sehrává bohužel dost podstatnou roli. 

Život po pohádce

Jana Nagyová se krátce po natáčení pohádky nechala unést svými city. V letadle se seznámila s o 13 let starším hokejovým trenérem Mirou Kubovičem a dle jejích slov mu nerozvážně řekla velmi brzy "ano". Rok po svatbě se jim narodila dcera Jana. A v té době si herečka začala všímat, že se jim domácí bar neustále podezřele vyprazdňuje. ,,Tolikrát sliboval, že přestane pít. Jenže to nikdy nedodržel," prozradila v pořadu 13. komnata. Nakonec sebrala odvahu, odešla a zamilovala se do Němce Haralda. Kubovič ji ale nechal jít až ve chvíli, kdy se jí narodil s novým partnerem syn. První manžel se pak upil k smrti.

Harmonický rodinný život pak ale znovu narušila mentální anorexie dcery. ,,Ze dne na den byla hubenější a hubenější. Třásla se a byla jí pořád zima. Jednou byla veselá a pak ji zas nic nebavilo." vzpomíná na další těžké období, kdy se bála, že jí dcera zemře.

Problémy se nakonec přelily i do manželství, to se rozpadlo a po rozvodu přišla představitelka Arabely o syna, který zůstal s otcem. Jejím ,,princem na koni" pak byl třetí manžel, šéf jedné automobilky, se kterým se seznámila při podnikání. S ním konečně nalezla štěstí a zasloužený klid. 

Pyšná princezna?

Dagmar Patrasová oproti své filmové kolegyni i po Arabele vstoupala nejen kariérně vzhůru. Vztah s Felixem Slováčkem prý zpočátku nechtěla, ale on pak prý k uhrančivě krásné Xénii přišel na večírek a najednou bylo všechnno jinak. Vzali se pouhých sedmnáct dní po Felixově rozvodu z první ženou, Dáda už byla těhotná. Později se ještě narodila vytoužená Anička. 

Smůlu pak Dagmar Patrasové přinesl rok 2000, kdy při autonehodě přišla o maminku. Později pak nešťastnou náhodou potratila třetí dítě, které s Felixem chtěli přivést na svět. Před sedmi lety navíc Dáda přošla při operaci krční páteře klinickou smrtí. A v roce 2015 se manžel Felix zamiloval do malířky Lucie Gelemové. Od té doby Dáda bojuje proti nepřízni osudu alkoholem prakticky neustále. Jejím zatím posledním excesem byla bouračka v centru Prahy, kdy jí naměřili v krvi 2,5 promile! 

Dagmar Patrasová o rozvodu a novém tetování promluvila zde: 

 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.