Felix Slováček po odchodu od Dády: OPERACE Z LÁSKY! V 75 letech začíná mládnout! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Felix Slováček po odchodu od Dády: OPERACE Z LÁSKY! V 75 letech začíná mládnout!

Bez operace by byl vyřízený i při hraní na saxíku.
Bez operace by byl vyřízený i při hraní na saxíku. (Profimedia.cz)

Láska dělá divy! Dříve byl Felix Slováček (75) slepý jako patrona a stěží v dálce rozeznával nejen svou manželku Dádu Patrasovou (62), ale i milenku Lucii Gelemovou (35). Jenže už mu přestalo vyhovovat vídat svou lásku jen v mlze, a tak říkajíc »na stará kolena« si nechal voperovat speciální čočky. A rázem vidí jako zamlada!

„On mě už poznal i na dálku! Konečně už má udělané čočky!“ vtipkovala Lucie na účet svého partnera na úterním křtu nové desky Jitky Zelenkové (68). Narážela tak na největší achillovu patu protřelého saxofonisty – slabozrakost. Ještě před pár lety totiž musel střídat hned troje brýle a trápil se s dioptriemi. „Ano, byl jsem na operaci, kdy mi implantovali multifokální čočky. Hned od začátku jsem fantasticky viděl,“ potvrdil deníku Aha! Felix.

„Díky své práci potřebuji být v kontaktu nejen s partiturou a kolegy hudebníky, ale i s publikem a to bych na každém vystoupení musel střídat troje brýle. Operace tak tenhle můj problém vyřešila,“ rozvyprávěl se na stránkách kliniky, kde zákrok už dříve podstoupil. „Operace probíhala velmi jednoduše, nakapou vám do očí, pan primář povídá, co právě dělá, a za pět minut je bez bolesti hotovo. Je to neuvěřitelné – ráno si sundáte obvaz a vidíte, bez brýlí,“ dodal nadšeně. „Vidím, jak na blízko, tak na dálku. Už jsem s tím nikdy neměl problém,“ vysvětlil Aha! Slováček. Jeho mladá přítelkyně si ho zřejmě jen láskyplně dobírá.

Problém zvaný šedý zákal

Podle deníkem Aha! osloveného odborníka nemusely Felixe trápit jen dioptrie. Zrak pravděpodobně ztrácel i kvůli šedému zákalu, který je u lidí nad 70 let častý. Jinak by mu totiž stačila jen operace laserem. „Dříve se šedý zákal operoval až v pokročilé fázi, dnes je to jinak. Operaci doporučujeme hned v okamžiku, kdy šedý zákal začne pacientům zhoršovat vidění. Jednak je zbytečné se trápit se zhoršeným viděním a také platí, že čím je šedý zákal pokročilejší, tím je oční čočka tvrdší a její odstranění je při operaci náročnější,“ vysvětlila Aha! docentka Šárka Skorkovská, primářka brněnské Oční kliniky NeoVize.

Výměna čočky

Šedý zákal se nedá ani zastavit, ani zpomalit. Jedinou možností obnovy vidění je operační zákrok, při kterém se z oka odstraní zkalená čočka a nahradí se čočkou umělou. Nejnovější metody využívají femtosekundové lasery, moderní přístroje a špičkové nitrooční čočky se žlutým filtrem chránícím sítnici. Umělá čočka zůstává v oku po zbytek života. Nevyžaduje žádnou údržbu ani výměnu. Odstranění šedého zákalu je zároveň příležitostí pro vylepšení zraku na blízko i do dálky a zbavení se brýlí.

 Felix Slováček: O 40 let mladší Lucie mu něžně olizovala a hladila plešku! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
skp705
12. 10. 2018 • 05:22

dnes nam hurikan Michael zlomil obrovsky strom, ktery spadl na nas dum, mam "nervy v kyblu" ale tohle me konecne rozesmalo, dekuji

fido2
11. 10. 2018 • 23:56

A sám vidí, jaké je strašidlo...

qwerta
11. 10. 2018 • 14:26

hajne
11. 10. 2018 • 09:21

Prosim vás jděte s touhle profláknutou rodinou už do ***e.Proč mám denně na ně koukat v Blesku.Už si vaše noviny nekupuji.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.