Jan Čenský z Ordinace: Do domu mu vtrhla policejní razie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jan Čenský z Ordinace: Do domu mu vtrhla policejní razie!

Herec Jan Čenský
Herec Jan Čenský (Foto: M. Hykl, D. Kundrát, P. Machan, M. Pátek)

Populární a charismatický herec Jan Čenský (57) je v posledních letech známý především jako doktor Suchý z Ordinace v růžové zahradě. Avšak ne vždy tomu tak bylo, herec byl často obsazován do rolí princů a to se mu stalo osudným, doma na něj totiž čekala policejní razie!

Herec byl v polovině devadesátých let pozván svazem heraldiků na sraz české šlechty, který měl moderovat. „ Na tom nebylo nic divné, takže jsem rád souhlasil. V září mi zavolali, že by se se mnou ještě před akcí samotnou rádi setkali, a pozvali mě na Konopiště na snídani,“ řekl podle týdeníku Sedmička Čenský v rozhovoru pro Instinkt.

Avšak kromě snídaně na herce čekalo ještě jedno překvapení! Kastelánka ho poslala do hodovní síně, kde na něj čekalo asi šest nebo sedm mužů. „My jsme skupina aristokratů usilující v českých zemích o obnovu království – a vás bychom chtěli zvolit českým králem. Zatím vás prosíme, abyste zachoval maximální mlčenlivost, ale s jistotou se vám radikálně změní život – už třeba jen proto, že budete bydlet na hradě,“ řekl heci jeden aristokrat podle týdeníku Sedmička.

Poté všichni zvolali „Ať žije Jan Čenský, král český!“ Celá tato situace vyvolala v herci divné pocity, avšak to bylo to nejmenší, to co přišlo poté, by nenapadlo herce ani ve snu. „Byl jsem doma sotva deset minut, když zazvonil emeritní komisař Dočekal a ptal se, jestli bych mohl jít k brance, že se mnou potřebuje mluvit. V ten okamžik přicházela žena se psem, pan komisař mě požádal, jestli bych psa mohl zavřít na zahradě a vyjít na chodník. Jakmile jsem to udělal, skočila na mě zásahovka v kuklách, ve vteřině jsem měl ksicht v trávě a kanadu za krkem a jen jsem slyšel, že jsem zatčen za osnování útoku proti republice za účelem nastolení monarchie,“ svěřil se herec podle týdeníku Sedmička v rozhovoru pro Instinkt.

Teprve pak se prozradilo, že to na něj »ušil« bavič Zdeněk Izer (52). „A musím říct, že hoši z URNA byli docela dost drsní. Jejich velitel se před zásahem údajně Izera ptal, jak ostří mohou být, a on mu řekl: Čenda je sportovec, na toho můžete jít klidně naplno!“ řekl Čenský podle týdeníku Sedmička v rozhovoru pro časopis Instinkt.

 Na video s Janem Čenským se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.