Nová naděje pro Petra K.: Případem se zabývá egyptský právník! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nová naděje pro Petra K.: Případem se zabývá egyptský právník!

Egyptský právník Keroles E. Bashier
Egyptský právník Keroles E. Bashier (Foto: Aha! - ara)

Velký otazník nad případem zadržovaného Čecha a pachuť zpackané práce egyptské policie může rozptýlit nová okolnost, která se týká zjištění informací z vyšetřovacího spisu. Ty dosud nebyly české straně k dispozici. Před časem se však kauzou začal zabývat egyptský právní expert Keroles E. Bashier. Nyní se rozhodl, že z vlastní iniciativy nedostupný spis osobně prostuduje.

Důležité dokumenty na cestě

Bashier se k situaci Petra K. již několikrát v minulosti vyjádřil. Nynější situace ho však zajímá na tolik, že se angažuje mnohem více, než by musel. "Nechal jsem si poslat kopii spisu, je v arabštině a má 162 stran," řekl právník pro tn.cz. Chce ho prostudovat, a na základě toho zváží, co dál. "Po prostudování se rozhodnu, jestli se dá něco dělat," dodal. Dokumenty by měl mít do dvou dnů.

Nad Egypťany kroutíme hlavou, Češi mají též máslo na hlavě

Spis by měl obsahovat kompletní zápisy z vyšetřování, předběžné výsledky pitvy a laboratorní zprávy. Jak je ovšem možné, že si Keroles E. Bashier může vyžádat zásadní materiály, když naše ministerstvo zahraničí po téměř čtvrt roce neví nic? Egypťan pro to má jednoduché vysvětlení: "Jsem členem Egyptské advokátní komory." Je zarážející, že nikoho z ministerstva nebo rozvědky již dávno nenapadlo využít tuto cestu k získání potřebných faktů. Že by opět práce diletantů?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.