Petr K. něco tají: Hlasová analýza ho prozradila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Petr K. něco tají: Hlasová analýza ho prozradila!

Copak Petr K. asi skrývá?
Copak Petr K. asi skrývá? (Foto: Aha! - Ladislav Křivan)

Přešlapování vyšetřovatelů na místě je v případu úmrtí Moniky a Klárky v Hughardě každodenní rutinou. I když k setkání s egyptskou stranou včera skutečně došlo, nepřineslo v zásadě nic nového. Čech nadále nesmí vycestovat ze země, lehce je však vidět větší aktivita tuzemských úřadů. Nově se k případu vyjádřil detektivní expert, který analyzoval zaznamenaný komentář Petra K. ke kauze.

První vlnu nevole sklidil podezřelý, leč neobviněný Petr K. hned při prvním vyjádření ke smrti manželky a holčičky před dvěma měsíci. Tehdy v rozhovoru TV Nova řekl: "Já netuším, opravdu netuším, co za tím mohlo být. Já na tom žádný podíl nemám, já jsem v tom nevinně a já bych svojí ženě a dceři v životě neublížil." Chladný klid a neosobní pojmenování mrtvých mnoho lidí přesvědčilo, že Petr K. musí být vrahem.

Neříká celou pravdu

Nyní se inkriminovaným záznamem hovoru začal zabývat policejní specialista. A k čemu došel? "Na části rozboru pana K. jsme schopni identifikovat určité skrývání pravdy, neříkání celé pravdy," říká detektiv Zbyněk Zajíček pro web tn.cz. Projev Petra K. je prý plochý se standardní emoční křivkou, což je v situaci úmrtí nejbližších poměrně zvláštní. Oproti tomu je v dnešním hlasu zadržovaného občana ČR citelné zoufalství.

Co je hlasová analýza

Zajíček také vysvětluje, jaká metoda byla při rozboru slov Petra K. využita: "Hlasová analýza není detektor lži, je vyšetřovacím nástrojem, který je z hlasu schopný nám detekovat nejrůznější emoční stavy a mozkové aktivity daného člověka a na nás na vyšetřovatelích potom je, abychom zjistili, proč ty konkrétní faktory a elementy v lidském hlasu jsou zastoupeny."



Přečtěte si
prroud
9. 10. 2013 • 23:00

, mozna by ti stacilo jen vedet na jakym principu pracuje? ,krome toho psychickyho,ze z nej maj lidi vichr? )

lipno
9. 10. 2013 • 21:21

Zajímalo by mně, proč byl tajně smazán příspěvek, jak se dá ožulit detektor lži (polygraf), když neobsahoval podrobnosti (a byl slušný)

akko
9. 10. 2013 • 18:36

Neodsuzujme...Vyckejme...Pravda nakonec vzdycky vyjde najevo.

zadnice
9. 10. 2013 • 16:53

By mně zajímalo, zda máme ještě více takových "expertů" Zajíčků.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.