Tajemství Petra K.: Co udělá s důkazy o nevině? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tajemství Petra K.: Co udělá s důkazy o nevině?

Proč Petr K. sám zdržuje doručení zásilky s důkazy?
Proč Petr K. sám zdržuje doručení zásilky s důkazy? (Foto: Aha! - Ladislav Křivan)

Již nějakou dobu Petr K. (35) marně přemýšlí, jak z Egypta dostat záhadný balíček, který podle něho obsahuje důkazní materiál, prokazující jeho nevinu. Jestli je to jen nafouknutá bublina vytvořená zoufalcem, nebo skutečný materiál posouvající kauzu dále, to je zatím nejisté.

Petr K. sám doručení zásilky brzdí

Co jisté je, že jakákoli další informace je pro českou policii nesmírně cenná, protože od Egypťanů se vyšetřovatelé těžko něco dozvědí. "Myslím, že to hodně pomůže v případu, " slibuje Petr K. v Blesku. Jenže doručení zásilky sám komplikuje. Jeho sestra byla ochotná balíček ze země vyvézt, když potvrdila: "Doručíme si ho sami." Jenže její bratr návštěvu rodinných příslušníků nedovolil s ohledem na svůj psychický stav. Podivné, že?

Diplomatická pošta by mohla pomoct

Další variantou je odeslání důkazů přes diplomatickou poštu ministerstva zahraničí. Petra K. prý denně kontaktuje konzulka. "Ta by pro balíček mohla přijet za určitých okolností. Musíme ale vědět, co v něm je," říká mluvčí ministerstva Johana Grohová a dodává: "Diplomatická pošta totiž není určená lidem mimo velvyslanectví." Kámen úrazu je v tom, že Petr K. odmítá obsah blíže specifikovat.


Důkazy je třeba dodat české straně

"Není v něm vzorek krve nebo tak. A nic, co by neprošlo letištní kontrolou," říká jen pro web iDnes.cz zadržovaný Čech. Kriminální expert Josef Doucha schvaluje snahu Petra K., když říká: "Chápu snahu dostat důkazy k české policii. Práce té egyptské totiž vykazuje hodně pochybností.



Přečtěte si
marmat
16. 10. 2013 • 10:08

KAŽDÝ JINÝ NA TO PŮJDE NAPROSTO OBRÁCENĚ ! Osloví konzulát, jak to vše nejlépe zařídit, !? KAŽDOPÁDNĚ za jejich účasti vše zaprotokoluje česky, ale i v překladu do angličtiny! Balíček ( s podrobně popsaným obsahem a kompletní fotodokumentací ) předá do diplomatické pošty na adresu české policie...

prroud
15. 10. 2013 • 21:15

Jo no,klasika,hulvat opilej nebo zfetovanej mrdoun,vsevedouci,chytrej opet jako radio,tebe na hrad panacku,tesne pred defenestraci..........!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.