VIDEO Drama na letišti ve Varšavě: Boeing sedl na břicho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

VIDEO Drama na letišti ve Varšavě: Boeing sedl na břicho!

Od podvozku létají jiskry, vzniká malý požár, ale v tuto chvíli již bylo 230 pasažérů linky Newark – Varšava bezpečně na zemi!
Od podvozku létají jiskry, vzniká malý požár, ale v tuto chvíli již bylo 230 pasažérů linky Newark – Varšava bezpečně na zemi! (Profimedia.cz)

Varšavské letiště včera kolem půl druhé odpoledne zažilo drama jako z akčního filmu! Nouzově tam přistál boeing polských aerolinií (LOT), který nesl 230 cestujících z newyorského letiště Newark.

Letadlu se nevysunul podvozek, a tak pilot musel přistát na břiše! Nebezpečnou situaci ovšem zkušený kapitán Tadeusz Wrona zvládl naprosto bravurně, takže nikdo nebyl zraněn a rovněž stroj byl ušetřen zkázy!

Vznikl jen malý požár, který byl ihned uhašen a všichni vystrašení pasažéři mohli letoun opustit. Stačilo jim na to prý 90 sekund! „Z celého srdce vám jménem celého Polska děkuji,“ vzkázal pilotovi polský prezident Komorowski.

Jak známo, jeho předchůdce Lech Kaczyński zahynul loni v dubnu při nehodě vládního speciálu v ruském Smolensku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.