Tihle pejskové čekají na pomoc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tihle pejskové čekají na pomoc!

Máří má drobné nezhoubné podkožní nádůrky na mléčných lištách, v radosti ze života jí ale nijak nebrání.
Máří má drobné nezhoubné podkožní nádůrky na mléčných lištách, v radosti ze života jí ale nijak nebrání. (pro Aha! – utulek-decin.estranky.cz )

Mimořádný ohlas a soucit u vás vzbudil včerejší první díl seriálu o smutných osudech pejsků, kteří skončili v útulcích.

A pomáhají i ti, kteří si chlupáče nemohou vzít domů. Útulkům posílají granule nebo hračky. Osudy všech pejsků, z nichž někteří si prošli opravdovým peklem, budeme dál sledovat. Dnes vám přinášíme příběhy dalších dvou...

Máří je psí anděl

Fenka středního křížence Máří je sice černá, ale duši má prý andělskou. Osm let stála věrně po boku svému páníčkovi, když ale onemocněla, zbavil se jí. Opuštěná se toulala kolem děčínského útulku.

Zprvu byla osmiletá hodná fenka vykulená a apatická. Vše nasvědčovalo tomu, že má zdravotní problém. Veterinářka zjistila, že Máří trápí hnisavý zánět dělohy. Po operaci se Marušce ulevilo. „Začala se mazlit, je laskavá a klidná, ideální společnice ke staršímu člověku,“ říká vedoucí útulku Eveline Jahelková. Maruška se  rychle zahojila, s chutí baští a ožila. „Je velice pohodová a tichá. Snáší i jiné feny a nepere se ani u žrádla. Zkrátka je to psí anděl,“ dodává Jahelková.

Volejte na 412 510 594 a 605 801 617 - Máří najdete v útulku v Děčíně.

Rambo by za pána dal život

Čtyřletý kříženec německého ovčáka Rambo žil šťastně, dokud mu nezemřel páníček. Pak skončil v útulku a teď vyhlíží rodinu, které by věnoval srdce.

Lidi miluje, dobře se aklimatizuje v novém prostředí a nevadí mu společnost jiných psů. Rambo sice trpí chronickým selháváním ledvin, ale při krmení dietními granulemi nemá žádné zdravotní problémy. „Je to finančně náročnější než běžná strava, a to je zřejmě důvod, proč ho nikdo nechce. Za svého pána by přitom položil život,“ říká vedoucí útulku Monika Kolková.

Pokaždé když Rambo vidí někoho přicházet, tetelí se radostným očekáváním, pak jen smutně sleduje, jak jeho šťastnější kolega nasedá s páníčky do auta a odjíždí. „Kdo ho adoptuje, neprohloupí. Péči Rambo oplatí láskou a věrností,“ dodává Kolková.

Volejte na 775 105 275 - Rambo čeká v útulku v Kralupech n. Vlt.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.