Nový seriál Aha!: Smutné osudy chlupáčů! Haf, prosíme o pomoc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nový seriál Aha!: Smutné osudy chlupáčů! Haf, prosíme o pomoc!

Sendy by si už zasloužila opravdu zodpovědného a trpělivého majitele.
Sendy by si už zasloužila opravdu zodpovědného a trpělivého majitele. (Pro Aha! – utulek - decin.estranky.cz )

Pejsci z útulků. Jejich příběhy jsou smutné a mnohdy neuvěřitelné, ale nemusejí skončit špatně.

V deníku Aha! proto začíná nový seriál. Je pro milovníky psů, pro lidi, kteří mají možnost a touhu pomoci. Pro čtenáře, kteří nezavírají oči před lidskou krutostí.

Ale i pro ty, kteří si rádi přečtou příběhy o lidech s dobrým srdcem a psech, kteří navzdory zlému osudu neztratili lásku a věrnost vůči lidem. Dnes přinášíme první tři příběhy. A osudy našich psích hrdinů budeme dál sledovat...

Sendy už dvakrát bojovala o život

Mohutná čtyřletá fenka křížence německého ovčáka Sendy je smolařka. I když je milá a přátelská, její pán se jí zbavil pravděpodobně krátce poté, co porodila štěňata. I další majitelé ji opustili.

Poprvé se vrátila z adopce, protože nechtěla být sama a přelézala plot. Po dalším půlročním pobytu v útulku našla domov, ale měla opět smůlu. Za necelý rok se její majitelka odstěhovala z bytu a Sendy v něm nechala opuštěnou a bez péče. V útulku fence opět zachránili život.

Milá Sendy by si už zasloužila opravdu zodpovědného a trpělivého majitele, kterému bude moci dát celou lásku a příchylnost, jimiž přetéká její psí srdce. „Je třeba, aby byla s člověkem doma nebo měla kotec, bytelný nebo elektrický plot, který by jí zabránil v útěku,“ radí vedoucí útulku Eveline Jahelková. Se psy se Sendy snáší dobře. Skvěle hlídá.

Sendy najdete v útulku v Děčíně. Volejte na 412 510 594 a 605 801 617.

Esmé je věrná psí duše

Věrná a milující psí duše se srdcem přetékajícím láskou – to je kříženka německého krátkosrstého ohaře Esmé. »Člověk« ji vyhodil v nejkrutějších mrazech, přesto na lidi nezanevřela.

Do útulku v Kralupech nad Vltavou přišla vyhladovělá a promrzlá. Měla namále, brzy se ale dala do pořádku. Je to asi sedmiletá vyrovnaná psí dáma, velký kliďas, pohodářka a obrovský mazel. Už se naučila také spořádaně chodit na vodítku. „Protože Esmé se raduje z přítomnosti člověka, patrně bude pěkný záprdelníček. Hodila by se k někomu, kdo ocení milující a závislou psí dušičku,“ říká vedoucí útulku Monika Kolková.

Lásku si ale podle ní Esmé nevynucuje a své si ohlídá. Hodí se proto i na zahradu k domku. Tam však bude potřebovat vytápěnou nebo dobře zateplenou boudu.

Máte-li o Esmé zájem, kontaktujte útulek Kralupy nad Vltavou. Volejte na 775 105 275.

Týraný Max je zlatíčko

Osmiletého německého ovčáka Maxe zabavila veterinární správa majiteli kvůli týrání. Přesto hafan neztratil vlídnou povahu. Podle ošetřovatelů je zlatíčko.

„Když jsme pro něj jeli, netušili jsme, že je to tentýž pes, kterého jsme před čtyřmi lety našli uvázaného u naší brány a po pár měsících byl předán do náhradní péče,“ vzpomíná ošetřovatelka Dagmara Staňková.

Nebyl to už pes plný síly a vitality, ale na kost promrzlá, zablešená a vyzáblá troska, která se sotva držela na nohou. První noc vyl bolestí. „Byl doslova ucpán štěrkem a kusy hadrů. Bylo to asi to jediné, čím se mohl nasytit,“ dodává Staňková.

Max měl chuť žít, a i když mu veterinář nedával velkou šanci, nový život si vybojoval. Každým dnem sílí a na lidi nezanevřel. Naopak každého vítá. Miluje procházky, pohlazení a vylehávání na měkké matraci na zápraží, odkud může upozornit na každého návštěvníka. Šťastný bude v klidném prostředí u domku se zahrádkou, kde bude teplá bouda.

Max čeká na nový domov v útulku v Kutné Hoře. Volejte na 606 908 540.

Přečtěte si
lilma
3. 2. 2011 • 08:16

Konečně je v Aha rozumná rubrika, která se dá číst. Škoda, že je to nenapadlo dřív. Pejskům držím pěsti, ať najdou domov.

rebelado
2. 2. 2011 • 16:30

však je dobře že se tady ta zrůdička nevyskytuje, tohle mělo AHA zavést už dávno a byl by od takových vyšinutých omylů přírody pokoj

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.