Fenka se našla 1000 km od domova: Byla čtyři roky ztracená! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Fenka se našla 1000 km od domova: Byla čtyři roky ztracená!

...dojemné setkání nakonec.
...dojemné setkání nakonec. (Foto Benjamin Baxter)

Dojemné chlupaté příběhy nepíšou pouze scenáristé pro stříbrná plátna, ale především sám život. A jeden takový šťastný konec teď potkal Benjamina Baxtera (23) a jeho zaběhnutou fenku Patches.

Benovi bylo 13 let, když si domů přinesl malé šestitýdenní štěňátko, ze kterého vyrostla jeho čtyřnohá nejlepší kamarádka. „Nehnula se ode mě na krok, dokonce se mnou lezla po skalách. Byl to snad první pes na světě, kterého to bavilo,“ vzpomíná Baxter na šťastné roky po boku mazlíčka.

Ty ale skončily v létě 2020, když se musel Benjamin kvůli práci přestěhovat a majitel bytu mu přítomnost zvířete zakázal. Zoufalý mladík začal okamžitě hledat byt nový, kde by podobná omezení neplatila, a Patches mezitím hlídali rodinní známí. Fenka se ale rozhodla vzít věci do vlastních tlapek a vydala se páníčka hledat. A od té doby ji nikdo neviděl. Benjaminova rodina rozjela pátrání, když se ani po několika týdnech pejsek neukázal a na plakáty nebo výzvy na sociálních sítích nikdo nereagoval, naděje pohasla.

Nemožné se ale stalo skutečností. Téměř po čtyřech letech odloučení se najednou Benovi ozvali z útulku v Novém Mexiku. Patches se našla. Téměř 1000 kilometrů daleko od domu! „Neumím ten pocit popsat jinak než jako absolutní šok, nemohl jsem tomu uvěřit, nejdřív jsme si mysleli, že je to nějaký podvod,“ svěřil se Benjamin. „Chci jí všechen ten čas vynahradit a dát jí místo, kde s námi bude moct v klidu strávit roky, které nám společně ještě zbývají,“ rozplýval se štěstím.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.