Jarmila venčila Ťapku, ale... Strážní pes jí fenku roztrhal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jarmila venčila Ťapku, ale... Strážní pes jí fenku roztrhal!

Ťapka byla jejím miláčkem.
Ťapka byla jejím miláčkem. (Foto Aha! – Helena Natová, archiv Jarmily Vančurové )

Krvavé divadlo stále v duchu vidí Jarmila Vančurová (57) z Chomutova. V pátek byla venčit svoji fenku Ťapku (13) nad Telčským údolím v Jirkově. Zničehonic se v lese objevili dva Moskevští strážní psi a jeden začal fenku trhat!

„Myslela jsem si, že je to bernardýn a moji Ťapku očuchá a půjde. Jenže ta fena ji chytla za krk a začala ji trhat a žvýkat. Z Ťapinky crčela krev. Křičela jsem, kde je majitel a o pomoc. Psa jsem tloukla do zad. Jenže jsem se ho začala bát, že napadne i mě. Tak jsem alespoň vytáhla foťák a vše zdokumentovala,“ popsala Aha! hrůzu truchlící panička. Když se Ťapka přestala hýbat, velká fena ji pustila. „Pak oba zmizeli. Mně se rozbušilo srdce, že jsem se musela opřít o strom a chvíli posečkat, než jsem se trochu vzpamatovala,“ pokračovala.

Ťapku s přítelem odnesli k veterináři. Ten popsal její zranění jako mnohočetné rány kousnutím v oblasti krku a hrudníku. Pomoci jí nešlo. „Byla provedena okamžitá euthanazie,“ řekl zvěrolékař. Paní Vančurová posléze vše oznámila na policii. Ťapka však rodině bude chybět. Našel ji otec paní Jarmily v roce 2009 v lese jako štěňátko. Fenku měl až do své smrti v roce 2015, kdy se jí ujala sama. „Byla to nerozlučná parťačka, mohla tu ještě být a dělat nám radost,“ uzavřela se slzami.

Vypátrali majitele

Kamarádka Jarmily na sociálních sítích našla majitele, psy odchytil až v neděli večer. Omluvil se a vyzval poškozené, aby se mu přihlásili. Prý už neutečou, zjednal nápravu. „Kontaktovat ho nebudu, snad to projde soudem a škodu uhradí,“ doufá žena. Pokuta až milion Událost se šetří jako přestupek proti týrání zvířat. „Podle zákona hrozí pokuta až jeden milion korun. Po ukončení šetření ze strany policie bude o přestupku rozhodovat příslušný správní orgán,“ řekla včera Aha! policejní mluvčí Miroslava Glogovská. 

Hlídač z gulagu

Moskevský strážní pes je plemeno vyšlechtěné v někdejším SSSR jako služební plemeno Rudé armády k ostraze. Vznikl křížením bernardýna, kavkazského pasteveckého psa a ruského strakatého loveckého psa. Spodní váhová hranice je u psů 55 kg.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.