Nebezpečné Karlovy Vary: Dva vlčáci napadli fenku Quincy a mladíka (20) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nebezpečné Karlovy Vary: Dva vlčáci napadli fenku Quincy a mladíka (20)

Zraněnou fenečku odvezla majitelka na kliniku do Prahy, kde svým zraněním podlehla.
Zraněnou fenečku odvezla majitelka na kliniku do Prahy, kde svým zraněním podlehla. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová a Liliana Zemitan)

Otřesný zážitek z konce minulého roku má Liliana Zemitan z Karlových Varů. Její milovanou čtyřletou fenečku Quincy pokousali dva volně pobíhající vlčáci. Útok nepřežila, i když ji majitelka bránila. Napadli i mladíka (20). Případ šetří policie a zaměstnáni jsou i strážníci, kteří k podobné události vyjížděli tento týden.

K útoku zuřivých psů došlo 28.prosince v půl deváté večer na jednom z karlovarských sídlišť. „Stalo se to přímo před domem, kde bydlím. Jeden z nich mi Quincy zakousl a začal táhnout pryč. Tak jsem se s ním asi pět minut přetahovala a křičela o pomoc. Sama jsem si o vodítko poranila ruce, jak moc silně jsem se ji snažila zachránit,“ popisuje hrůzné okamžiky majitelka, která po útoku zbloudilých hafanů skončila na třítýdenní neschopence a dodnes není zcela v pořádku.

Zraněnou fenečku odvezla majitelka na kliniku do Prahy, kde svým zraněním podlehla.

Další útoky Její fenečka totiž útok nepřežila. „Okamžitě jsme odjeli na operaci na pražskou kliniku. Už jí ale nebylo pomoci,“ smutní dodnes Liliana. Do celé události se vložila i policie. Ta majitele rozzuřených psů vypátrala. Doložil, že jeho vlčáci jsou očkováni, proč ale pobíhali bezprizorně po sídlišti, zřejmě nevysvětlil. Fenka Quincy nebyla ten den totiž jediná, koho rozzuření hafani napadli. O několik metrů dál zaútočili i na mladíka (20), který po jejich útoku musel rovněž vyhledat lékaře. Útoky psů se ale opakovaly i tento týden. Hned v pondělí u dalšího pokousaného zvířete zasahovali městští strážníci.

Je to jen přestupek...

„Policisté se věcí usilovně zabývali a přestupek na úseku fyzických osob oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání,“ dodal policejní mluvčí Jan Bílek.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.