Hrůza z ruského Dálného východu: Tygři loví lidi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Hrůza z ruského Dálného východu: Tygři loví lidi!

Tygr amurský
Tygr amurský (Profimedia.cz)

Tygři amurští, největší druh této kočkovité šelmy, v Rusku útočí na lidi i jejich domácí mazlíčky. V některých oblastech se bojí o život, vždyť tygři už usmrtili několik lidí, po kterých zbyly jen krvavé stopy ve sněhu.

Tygři amurští patří mezi ohrožené druhy, nicméně od doby, kdy ruský prezident Vladimir Putin (71) zahájil politiku rehabilitace této šelmy v jejím přirozeném prostředí ve východním Rusku, počet tygrů výrazně stoupl. A vzrostl také počet případů útoků tygrů na lidská obydlí, přičemž šelmy útočí na hlídací psy a podle místních médií i na lidi.

Tygři chodí do lidských obydlí.

Podle odhadů žije ve volné přírodě v Rusku kolem 750 tygrů amurských, z nichž někteří infiltrují do měst a vesnic, potulují se ulicemi obytných čtvrtí a napadají zdejší obyvatele. Někteří lidé si myslí, že střety tygrů a lidí jsou výsledkem rozrůstání měst na úkor přírody, následkem čehož šelmy nemohou najít svoji přirozenou kořist. „Myslím, že zvýšené útoky tygrů na lidi souvisí s ničením biotopů kvůli těžbě dřeva, nadměrnému lovu a africkému moru divokých prasat, jež jsou přirozenou kořistí tygrů,“ soudí zoolog Sergej Kolčin.

Kusy člověka

V prosinci byl zabit muž jménem Viktor S. šelmou, která předtím usmrtila i jeho psa. „Šel hledat místo, kde nám zabili psa ve vesnici Ober v Chabarovské oblasti a už se nevrátil,“ popisuje Viktorova manželka. Z muže byly nalezeny jen kusy a velká krvavá skrna ve sněhu. Rybář Sergej Kjalundzjuga (19) utrpěl vážná zranění poté, co tygr skočil do jeho domu otevřeným oknem a napadl jej. Další oběť, žena (26), podle ruských médií šla během výletu vykonat malou potřebu do křoví a tygr na ni skočil. Její manžel do tygra najel autem a tím jí zachránil život. Jiní takové štěstí neměli.

Přečtěte si
bella.
26. 3. 2024 • 22:48

Nejnádhernější zvíře !Tygr usurijský!
Byl na vyhynutí. Díky Putinovi je zachován.Měli by zachovat i přírodu.Každá rada drahá, US a Jižní Amerika vydrancovali přírodu na dřeň a koloniální Evropa Afriku tady!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.