Navrhli obžalovat žháře stájí: Uhynulo osm koní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Navrhli obžalovat žháře stájí: Uhynulo osm koní!

Oheň stáje na ostrově zničil.
Oheň stáje na ostrově zničil.  (Foto Aktu.cz, HZS)

Muže (30), který v dubnu založil požár stájí na Císařském ostrově v Praze, nyní navrhli kriminalisté obžalovat. Za obecné ohrožení, poškození cizí věci a týrání zvířat mu hrozí až 15 let vězení.

V ohni uhynulo šest velkých koní a dva poníci. Škoda činila bezmála čtyři miliony korun. Stáje patří Jezdecké škole Praha 7, která organizuje jízdy pro děti od tří let i pro dospělé a pořádá příměstské letní tábory. Provozovatel Josef Koudela (70) se rozhodl školu na ostrově obnovit. „Přátelé nám půjčili dva velké a dva malé koně, na kterých už lidé opět jezdí,“ říká. Nyní jen čeká na novou smlouvu s magistrátem, který pro novou stáj navrhl pozemek vedle místa dubnové tragédie.

Podezřelý skončil ve vazbě.

Můžete pomoci

Odstranění škod, vybudování nového zázemí pro koně i jezdce a pořízení nových koní půjde do milionů. Každá darovaná částka pomůže. Přispět můžete na https://www.donio.cz/obnova-jezdecke-skoly-po-pozaru.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.