Ohnivé peklo v Liberci:
Už mají žháře? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Ohnivé peklo v Liberci:
Už mají žháře?

Policie v souvislosti s požárem baru v Liberci zadržela jednoho muže. (31. 1. 2024)
Policie v souvislosti s požárem baru v Liberci zadržela jednoho muže. (31. 1. 2024) (HZS Libereckého kraje, reprofoto CNN Prima News)

Patnáct lidí poslal do nemocnice, teď to bude vysvětlovat policii, pak soudu. Muž, který údajně hodil zapálený kanystr do baru na třídě 1. máje v Liberci, už zřejmě sedí v cele. Pět ze zraněných je stále připojeno na umělou plicní ventilaci.

Požár vypukl v pondělí večer poté, co se měl muž pohádat s účastníkem narozeninové oslavy. „Venku se prý i popral s Pepou, který nám pak ukazoval roztrženou bundu. Tři hodiny poté se vrátil s kanystrem, zařval, že tu všichni chcípneme, pak ho zapálil a hodil mezi nás,“ řekl Aha! Vladislav Kropáček (40), oslavenec, který znal všechny v baru kromě onoho muže.


V centru Liberce hořela restaurace, zranilo se 14 lidí

Video se připravuje ...

I proto po něm policie pátrala jen podle popisu. „Zadrželi jsme osobu odpovídající popisu a v současné době probíhají další úkony trestního řízení,“ řekla policistka Klára Jeníčková. „S ohledem na okolnosti tohoto případu můžeme veřejnost uklidit, že nehrozí další nebezpečí,“ dodala. Neupřenila zatím, jestli se muž doznal, nebo ne ani další jiné podrobnosti.




Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.