Řidička zmrzačila chodce u zastávky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Řidička zmrzačila chodce u zastávky

Řidička Denisa Z. jde do soudní síně před chodcem Petrem Š., který chodí o berlích.
Řidička Denisa Z. jde do soudní síně před chodcem Petrem Š., který chodí o berlích. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Zlomeninu páteře, pánve, paže, hrudní kosti, zhmožděné plíce a další zranění utrpěl Petr Š. (52). Doživotního invalidu z něj udělala řidička Denisa Z. (29) poté, co ho smetla autem u zastávky tramvaje.

Jízdní pruh u zastávky v Závodní ulici loni 8. března opravovali, proto jela Denisa Z. přes tramvajový pás mezi nástupními ostrůvky. „Jela nepřiměřenou a i nepovolenou rychlostí 73,5 km/h, v důsledku čehož nestačila zastavit před chodcem, který vstoupil do její jízdní dráhy,“ řekl u soudu žalobce Jan Musil.

Chodec Petr Š. přepadl přes kapotu, tělem rozbil čelní sklo, načež jej náraz vymrštil a on se po pádu na silnici těžce zranil. Přišel kvůli tomu o práci, chodí o berlích a má invalidní důchod. Pokud se dohodne s Denisou Z. na kompenzaci za úraz, soud může trestní stíhání podmíněně zastavit. „Paní obžalovaná se však musí také nutně zavázat k zákazu řízení motorových vozidel, a to na delší dobu,“ řekla soudkyně Barbara Marinčáková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.