V Teplicích se vyvalila stará hřbitovní zeď: Balvany pohřbily auta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

V Teplicích se vyvalila stará hřbitovní zeď: Balvany pohřbily auta

Bavorák Pavla Polívky skončil pod sutinami.
Bavorák Pavla Polívky skončil pod sutinami. (Foto Aha! – Michal I. Volf)

Dvanáct metrů dlouhá a pět metrů vysoká byla opěrná zeď v teplické Jungmannově ulici. Byla, ale už není. V sobotu se zřítila do dvora, kde v tu chvíli parkovala tři auta. O zeď bývalého židovského hřbitova se dlouhá léta nikdo nestaral. „Vzbouzím se s nadějí, že to byl sen, ale bohužel nebyl,“ utírá slzy starší žena z přízemí blízkého činžáku.

Její auto za půl milionu je na odpis. Stejně jako bavorák Pavla Polívky (45). „Měli jsme ho chvíli, loni jsme s ním byli konečně poprvé na dovolené, jinak žijeme od výplaty k výplatě a teď tohle. Jsem na dně,“ sklání hlavu táta od rodiny. Pojistka se mu na tento případ prý nevztahuje, takže neví, co bude dál.

Jeho jediná útěcha zní: „Ještě, že tam zrovna nebyly naše děti.“ Policie teď zjišťuje, kdo je za pád zdi zodpovědný. „Předběžná škoda byla odhadnuta na 900 000 korun,“ uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová. Podle katastru je pozemek hřbitova v majetku známého teplického podnikatele Jaroslava Třešňáka a jeho ženy Lenky. „Pokud se prokáže, že je to naše vina, tak se k tomu postavíme čelem,“ řekl majitel.



Přečtěte si
Mirka Nová
29. 2. 2024 • 14:34

Po přečtení téhle zprávy jsem si uvědomila, jak důležité je vybírat si dobré místo na parkování svého auta. O své auto se snažím dobře starat, a nedávno mi můj mechanik doporučil nákup nového příslušenství k motoru a dalších dílů, aby bylo více bezpečné a spolehlivé. Díky internetovým stránkám http­s://ww­w.re­vilos­hop.cz­/motor-vyfuk-brzdy/ jsem našla všechno, co bylo potřeba.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.