Řidička na mokru dostala smyk: Autem srazila seniorku (†76) na zastávce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Řidička na mokru dostala smyk: Autem srazila seniorku (†76) na zastávce

Obžalovaná Alena R. se u soudu rozplakala.
Obžalovaná Alena R. se u soudu rozplakala.  (Foto Aha! – Michal I. Volf, reprofoto CNN Prima News)

Nic netušící seniorka (†76) čekala právě na autobus v Ústí nad Labem, když směrem k ní na mokré silnici mířilo audi. Vůz dostal smyk, narazil do zastávky a žena na místě zemřela.

Neštěstí se odehrálo v srpnu 2022 na takzvaném Rondelu. Alena R. (34) tudy projížděla směrem na Všebořice, v zatáčce ji ale auto přestalo poslouchat. „Bylo krátce po dešti a na silnici kluzko,“ uvedl státní zástupce Lukáš Pokorný, který na ženu za volantem podal obžalobu k okresnímu soudu v Ústí nad Labem. Podle něj řidička nepřizpůsobila svoji jízdu stavu vozovky a povětrnostním podmínkám.

Stačilo ubrat

Řidičák navíc měla pouhé dva roky a zřejmě tak neodhadla svoje schopnosti. „Jela rychlostí kolem 52 km/h, přičemž podle znaleckého zkoumání by stačilo, kdyby snížila rychlost na 47 km/h,“ řekl soudce Josef Šíp. Audi se zastavilo až o zastávku, na které bohužel v tu chvíli čekala na autobus Marta Š. Náraz nemohla přežít. „Právě přijela z lázní, domů se už nikdy nevrátila,“ doplnil už dříve pozůstalý syn.

Vězení se vyhne

Obžalovaná uznala svoji vinu. U soudu se zhroutila a vyjádřila lítost. „Za usmrcení z nedbalosti se odsuzuje na dva roky odnětí svobody s odkladem na zkušební dobu čtyř let,“ rozhodl soudce. Alena R. navíc nesmí čtyři roky řídit. Rozsudek zatím není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu pro případné odvolání.

Oba potřebovali psychiatra

Smrt stařenky zasáhla jejího jediného syna. „Po smrti maminky jsem zůstal úplně sám. Stále pláču a mám psychiatrickou léčbu. Je to tak těžké, velmi to bolí,“ řekl už dříve pozůstalý muž. Vina dolehla i na Alenu R., která se po nehodě psychicky složila. „Nemohla jsem spát, jíst, ten stav se nedá ani vyjádřit slovy. Musela jsem užívat antidepresiva,“ přiznala řidička.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.