Za smrt Consuely (†22) jen podmínka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Za smrt Consuely (†22) jen podmínka!

Auto přimáčklo studentku na výlohu sklenářství.
Auto přimáčklo studentku na výlohu sklenářství. (Foto Aha! – D. Malík, Facebook)

Přestože za jeho nedbalost zaplatila životem studentka (†22), podařilo se seniorovi (74) uzavřít se státním zástupcem tzv. dohodu o vině a trestu a dostal jen dva roky podmínku a zákaz řízení!

„Trest je přiměřený. Obviněný činu lituje a plně se doznal,“ uvedla v odůvodnění soudkyně Veronika Koropecká. Taxikář Josef Kasl (74) si letos 30. ledna odskočil v pražském Břevnově na nákup, jenže nezabrzdil auto a to se rozjelo. Následný náraz do tramvaje auto odmrštil na chodník, kde zezadu srazil Consuelu, dívku z Chile.

Ta utrpěla vážné zraněním trupu, žeber a vnitřních orgánů a na místě zemřela. O neštěstí informovalo i chilské velvyslanectví v Praze. „Velvyslanec Hernán Bascuñán vyjadřuje úctu zesnulé Consuele, která studovala mezinárodní vztahy a projevila velký zájem o práci v naší diplomatické delegaci,” napsali úředníci na Facebook.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.