„Jsi slepý a černý ko*ot,“ vysmíval se údržbáři host hotelu: Ubil ho k smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

„Jsi slepý a černý ko*ot,“ vysmíval se údržbáři host hotelu: Ubil ho k smrti!

Hotel Praha v Krnově, kde k zabití došlo.
Hotel Praha v Krnově, kde k zabití došlo. (﷯Foto Aha! – Karel Janeček﷯)

Kvůli barvě pleti a částečné slepotě se posmíval Romovi Františku T. (55) host krnovského Hotelu Praha Zdeněk Ch. (†68). František T. si to nenechal líbit a loni v červnu posměváčka zabil. Za to nyní může útočník dostat až 16 let.

Údržbáři a správci hotelu Františkovy T. ujely nervy, když ze sebe začal Zdeněk Ch. chrlit urážky. „On pomluval, tvrdil, že bych neměl dělat správce a že jsem jenom takový slepý černý ko*ot. Toto jsem nemohl tolerovat,“ řekl obžalovaný u krajského soudu.

Bil ho a kopal

Popsal, kterak vtrhl k hostu opilý na pokoj a začal jej mlátit. „On zvedl ruku a zařval, bral jsem to jako útok. Pak dostal bohužel ode mě ty rány. Zbil jsem ho, jak jsem ho zbil, i kopance byly, i když už ležel na té podlaze,“ popisoval útok agresor.

Chtěl dát lekci

Napadený měl polámaná žebra a rozpárané plíce a i když ho záchranka převezla vzápětí na operační sál, nebylo mu už pomoci. „Stačilo, kdyby se omluvil a já bych to nechal. Chtěl jsem mu jen dát lekci, ne ho zabít,“ rozplakal se muž během výpovědi.

Hnal ho alkohol

Jak přiznal, vyšlápl si na oběť svého běsnění posilněn osmi pivy. „Už se toho ani nedotknu. Teď sekám latinu. Ke všemu jsem se přiznal, ale v base nechci být 16 let, vždyť jsem ho zbil jen ze strachu, v pudu sebezáchovy,“ hájil se. Jelikož nesouhlasil s dohodou se žalobcem, který navrhoval nižší trest, jednání bude pokračovat v září.

Stálý posměch

„Celý život se mi někdo posmíval, že jsem cikán a slepý. Muselo to ze mě ven,“ řekl u soudu František T. „Nikdy jsem nikomu neublížil a ani nezavdal žádnou příčinu, aby se mi vysmívali,“ dodal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.