Češi mu poslali 150 milionů: Martínek už myslí na návrat domů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Češi mu poslali 150 milionů: Martínek už myslí na návrat domů!

Martínek (2), na nějž Česko vybralo přes 150 milionů, se zotavuje bez komplikací: Po operacimozku ani jizva
Martínek (2), na nějž Česko vybralo přes 150 milionů, se zotavuje bez komplikací: Po operacimozku ani jizva (Tomáš Zatloukal)

Vysoce specializovanou operaci mozku, na kterou se částkou 150 milionů složili občané Česka, prodělal před týdnem ve francouzském Montpellier malý Martínek Zatloukal (2) z Olomoucka. Týden po operaci je mu fajn.

„Martínkovi se daří dobře a nám všem se teď, když už je po zákroku, lépe dýchá. Víme, že má v sobě Martínek lék a že teď už bude jenom líp,“ řekl včera Aha! chlapcův otec Tomáš Zatloukal a dodal: „Vše dosud probíhalo a probíhá hladce. V souvislosti s operací se nevyskytly žádné komplikace.“ Chlapec trpěl vzácným genetickým onemocněním a byl zcela odkázán na pomoc druhých. Bez operace by ho za pár roků čekala smrt. Francouzští lékaři mu na čtyřech místech vpravili do mozku speciální preparát, který zničí v mozkových buňkách špatné informace a pak je nahradí správnými.

Martínek po operaci

Video se připravuje ...

„Na Martínkovi není vůbec vidět, že by byl po operaci mozku. Dokonce ani žádná jizva není vidět,“ pochválil Tomáš Zatloukal precizní a citlivou práci francouzských neurochirurgů. „Pokud vše půjde tak, jak jde dosud, chtěli bychom se koncem příštího týdne vrátit z Francie domů,“ dodal.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.