Zneužil matku čekající na syna u školy: Soud ho poslal do vazby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zneužil matku čekající na syna u školy: Soud ho poslal do vazby

Násilník šel od soudu rovnou do vazby. Vězení dobře zná.
Násilník šel od soudu rovnou do vazby. Vězení dobře zná.  (Foto Aha! – David Malík, PČR)

Místo syna, na kterého u školy čekala, jí do auta vpadl násilník (40). Matku unesl a znásilnil, svázanou jí pak nechal ve voze v Okřínecké ulici na pražském Proseku. Zásahovka ho chytla po pár dnech. Odpornost spáchal tři měsíce poté, co vyšel z vězení. Už je opět ve vazbě.

„Soud tak vyhověl plně našemu návrhu a na muže uvalil vazbu,“ sdělil po včerejším jednání státní zástupce Jan Janoušek. Konkrétně vazbu útěkovou a předstižnou, tedy takové, které mají zamezit útěku před spravedlností a dalšímu páchání trestných činů na svobodě. Agresor se u včerejšího soudu snažil chovat vzorně. „Obviněný byl v klidu a celé vazební zasedání proběhlo v pořádku,“ dodal Janoušek. Rozhodnutí ale není pravomocné, muž si ponechal lhůtu k odvolání. Za mřížemi skončil poté, co si 1. února počíhal u jedné z pražských škol na matku čekající na syna. Údajně se zbraní v ruce jí měl donutit k přesednutí, odvezl ji na neznámé místo a znásilnil. Svázanou ji pak nechal v autě na Okřínecké ulici na Proseku.

Po třech měsících

Za mříže se muž vrací jen pár měsíců poté, co se z ní dostal. V dubnu 2018 chtěli policisté zkontrolovat bílou dodávku, kterou řídil, jenže on sešlápl plyn a začal ujíždět. Vzal to tou nejhorší možnou cestou – přes park ve Stromovce, kde bylo toho prosluněného dne plno lidí. Naštěstí nikoho nezranil. Byl zdrogovaný a dodávka byla kradená. Za to si odseděl 5,5 roku ve vězení. „Trest vykonal celý,“ sdělil Aha! policejní mluvčí Jan Daněk. Z lochu tak lump nemohl vyjít dřív, než loni v říjnu. Jen tři měsíce poté už je zpět.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.