Chlípník vlezl ženě do auta, když čekala na syna: Svázal ji a znásilnil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Chlípník vlezl ženě do auta, když čekala na syna: Svázal ji a znásilnil!

Žena po ošetření odjela s policisty. Útočníka jim popsala detailně.
Žena po ošetření odjela s policisty. Útočníka jim popsala detailně.  (Foto Aha! – David Malík)

Čekala před školou, aby syna odvezla domů. Místo toho k ní do auta vpadl neznámý násilník. Ženě vyhrožoval, pak ji znásilnil, svázal a nechal polonahou v autě. Policisté po něm pátrají.

Zablácenou černou toyotu a v ní svázanou ženu objevili ve čtvrtek před osmou večer v Okřínecké ulici na Proseku. V zuboženém stavu ji tam nechal asi čtyřicetiletý chlípník, který k ní do auta vpadl, když před školou čekala na syna. „Donutil ji pod pohrůžkou násilí, aby si přesedla na místo spolujezdce. Odvezl ji na neznámé místo, kde ji znásilnil. Pak s vozidlem přijel do Okřínecké ulice a z místa odešel,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Doplnil ještě, jak asi pachatel vypadal: „Pátráme po muži ve věku okolo 40 let, štíhlé postavy a vysokém asi 180 cm, měl krátké světlé vlasy, mohl ale být i plešatý. Měl kruhy pod očima, jako od únavy, na sobě šedé teplákové kalhoty a mikinu světlé béžové barvy s imitací ovčí srsti. Byl cítit zatuchlinou a mluvil česky,“ popsal násilníka. Žena neutrpěla žádná další vážná zranění. Po ošetření na místě ji záchranáři propustili a s kriminalisty odjela na služebnu kvůli výpovědi. Muži může hrozit za znásilnění a omezování osobní svobody až desetileté vězení.

Pátral i vrtulník?

Vyšetřovatelé na Proseku zůstali ještě dlouho do noci, včetně psovoda, podezřelého ale najít nedokázali. Jen pár hodin po propátrání místa ale vzlétl policejní vrtulník a kroužil v okolí Ďáblického hřbitova. Podle informací Aha! pátrali po muži popisem připomínajícím pachatele, mohlo jít o místo, kde ke znásilnění došlo? Policie ale spojitost nepotvrdila. „Na místě jsme pátrali po podezřelé osobě,“ sdělil jen bez bližších detailů její mluvčí Ondřej Moravčík.



Přečtěte si
hejhej
3. 2. 2024 • 17:13

Úchylných násilnických gaunerů nějak přibývá.

Jan Kocián
3. 2. 2024 • 12:57

Asi se to nestalo tak, jak popisuje poškozená. Každopádně pokud někdo někoho sváže a hodí do kufru, jedná se o Zbavení osobní svobody:


Kdo jiného bez oprávnění uvězní nebo zbaví osobní svobody, bude potrestán odnětím svobody na 2 léta až 8 let. Odnětím svobody na 5 až 12 let bude pachatel potrestán, způsobí-li takovým činem fyzické nebo psychické útrapy nebo těžkou újmu na zdraví.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.