Malá hrdinka Zuzka (17): Zachránila život kamarádce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Malá hrdinka Zuzka (17): Zachránila život kamarádce

Zleva zachránkyně Zuzka, patron Jan Révai a Kačka.
Zleva zachránkyně Zuzka, patron Jan Révai a Kačka.  (Foto Aha! – Mária Rušinová )

Ještě nedosáhli dospělosti, přesto se pyšní hrdinskými skutky. Školáky včera na Staroměstské radnici v Praze ocenili v akci Dětský čin roku. Cenu převzala i Zuzka (17), která Kačce (13) zachránila život.

Sedmačka z Brna už nevěděla kudy kam, rozhodla se proto svůj život ukončit. Vykonat zoufalý čin jí znemožnila šťastná souhra okolností. S batůžkem napěchovaným léky a ukrytým kapesním nožíkem vyrazila ven. Cestou však potkala Zuzku, která ji pozvala k sobě domů na návštěvu.  Když se jí s plány svěřila, kamarádka jí je začala rozmlouvat.

Jenže... V tom se zoufalá dívka vrhla k držáku s kuchyňskými noži. Zuzka jí chytila za ruce a povalila na zem a zavolala pomoc. „Věděla jsem, že nechci žít. Jen jsem přemýšlela, jak to udělat. Nebýt Zuzky a jejího rychlého jednání, neseděla bych tu,“ pronesla včera vděčně Kačka, která po osudné události vyhledala pomoc odborníků. Zuzka si včera přebrala ocenění v kategorii Záchrana lidského života.

Máte trápení?

Pokud mají vaše děti psychické potíže či jakékoliv trápení, mohou se obrátit na odborníky na Lince bezpečí 116 111. Služba je poskytována zdarma a nonstop.

Darovaly vlásky

Učinit gesto dobré vůle směrem k dětem i dospělým, kteří kvůli vážné nemoci přišli o vlastní kštici, se rozhodly sestry Eliška (5) a Anežka Nevoralovy (10) z Kolína. Organizaci, která vyrábí paruky, se rozhodly darovat vlastní vlásky. Za svůj čin získaly ocenění v kategorii Pomoc ostatním. „Moc mě těší, že moje vlasy někomu udělají radost a byla bych ráda, abychom někoho svým činem inspirovaly,“ řekla Anežka.

Ochránil babičku

Před praktikami internetových šmejdů snažících se okrást seniory uchránil svou babičku Jakub Montág (13) ze Slavkova. Poradil jí, aby neklikala v mobilu na podezřelý odkaz ve zprávě, které nerozuměla. Ocenění si vysloužil v kategorii Pomoc n@ netu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.