Spor bratrů o ženu mohl skončit vraždou: Chtěl ho omámit svíčkovou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Spor bratrů o ženu mohl skončit vraždou: Chtěl ho omámit svíčkovou

Ve vězení za zvlášť závažný zločin vraždy může Miloš B. strávit od 12 do 20 let.
Ve vězení za zvlášť závažný zločin vraždy může Miloš B. strávit od 12 do 20 let. (Foto AHA! Karel Janeček)

Bratrovražedný plán vymyslel Miloš B. (36) z Karviné, když začal spát a i žít se švagrovou Michaelou M. (28). Manžela a otce jejích tří dětí chtěli otrávit svíčkovou a do srdce mu poté vpíchnout smrtící injekci.

Obětí měl být Lukáš M. (32), který velmi těžce nesl samotnou nevěru, ale hlavně to, že se žena oddala jeho nejbližšímu příbuznému. Problémy dělalo společné soužití trojice, která měla navíc rozdílné názory na výchovu dětí, ale i na společné finance. Pak přišel vražedný plán. Ten může dvojici obžalovaných stát 12 až 20 let života za mřížemi.

„Rozhodli se bratra usmrtit léky vmíchanými do jídla a nápojů, s navazujícím vpíchnutím vzduchu do jeho žíly, což by vedlo ke vzduchové embolii a následné smrti,“ řekl žalobce Dušan Šimaliak. Přesto, že byl plán rafinovaný a promýšlený dlouho dobu dopředu, nevyšel kvůli drobnému detailu. Když naložila Michaela M. expartnerovi talíř svíčkové s přimíchanými léky, ten se jej ani netknul. Předtím si totiž šlehl pervitin a trpěl nechutenstvím. Manželka ho nepřiměla ke konzumaci ani hrozbou, že ho jinak nepustí k dětem. „Nechci se vyjadřovat,“ řekl včera u soudu Miloš B., pobývající do rozsudku ve vazbě. Výslech jeho povedené partnerky plánuje provést soudní senát dnes.

Jak se na vše přišlo

Na pokus o zabití bratra se přišlo čirou náhodou. O Miloše B. se zajímala, kvůli zcela jiné kauze, Národní centrála pro boj s organizovaným zločinem (NCOZ). „Pachatele detektivové odhalili při prověřování jiné organizované trestné činnosti. Motivem činu měly být dlouhodobé spory s poškozeným,“ řekl mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.