Smutná nevěsta si počká: Milého jí soud poslal na 10 let za mříže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Smutná nevěsta si počká: Milého jí soud poslal na 10 let za mříže

Slovák Daniel M. (37) má jít za nesmyslný útok na 10,5 roku sedět.
Slovák Daniel M. (37) má jít za nesmyslný útok na 10,5 roku sedět. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Z předsvatební rozlučky se svobodou se loni v září stal během jediného okamžiku pokus o vraždu. Podnapilý Slovák Daniel M. (37) shodil z hradeb pod Špilberkem německého turistu (24)!

Dva zlomené obratle a tělo plné šroubů, tak dopadl vysokoškolák Tim F. poté, co ho Daniel M. srazil z 6,15metrové výšky. Podle lékařů scházelo málo a navždy by ochrnul. Ženich se sice snažil tvrdit, že pachatelem byl jeho bratranec, který na rozlučce byl a nic si nepamatoval, soud mu ale neuvěřil. Tim F. označil za útočníka muže v bílém tričku, což byl pouze ženich – zbylí kumpáni oblékli na rozlučku trička modrá. „Obžalovaný měl velký den, kamarádi mu v Brně připravili program, byla tam euforická atmosféra. Pan poškozený jako jediná osoba mu neprokázal respekt, dal mu negativní odezvu na jeho snahu o kontakt. Skončilo to krátkodobou agresí,“ popsal soudce Martin Vrbík.

Nešťastník sám vylíčil, co útoku předcházelo: „Volal jsem právě s rodiči, když ke mně přistoupili dva muži. Ten v bílém tričku se anglicky ptal, odkud jsem. Odpověděl jsem, že z Německa. Na to mi řekl, že mě zabije a strčil do mě.“ Opilecký zkrat přijde Daniela M. draho, soudce Vrbík ho poslal na 10,5 roku do vězení za pokus o vraždu. Poškozenému má podle verdiktu zaplatit náhradu škody 165 tisíc korun a bolestné 209 tisíc. Rozsudek zatím není pravomocný, obžalovaný si nechal lhůtu k odvolání.

Snoubenka počká

Danielova nastávající si přijela ve čtvrtek rozsudek vyslechnout. Podle obhájce si sňatek nerozmyslela. Farář jim prý dokonce v kostele uvolnil nový termín. Čekání na vdavky se jí ale nejspíš pořádně protáhne.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.