Olomoučtí zdravotníci v slzách: Poděkování za záchranu života | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Olomoučtí zdravotníci v slzách: Poděkování za záchranu života

„Jsem rád, že žijeme,“ přiznal muž.
„Jsem rád, že žijeme,“ přiznal muž.  (﷯Foto ZZS)

Zachraňovat lidské životy je jejich každodenní rutinou. Přesto záchranáře vždy potěší, když jim někdo přijde vyjádřit poděkování. Tak, jak se to nyní hned dvakrát stalo na základně Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje.

Srazilo ho auto Jen kousek od olomoucké záchranky srazilo v létě auto malého chlapce a odhodilo ho několik metrů daleko. Naštěstí šel kolem zdravotník v civilu a hned začal s první pomocí. Po zavedení umělé plicní ventilace byl malý pacient převezen do nemocnice. „Když teď přišel i se svým tatínkem, aby nám poděkoval, měli jsme slzy v očích,“ uvedla mluvčí olomoucké záchranky Lucie Mikisková.

Spadli do potoka

Koncem září vzlétl záchranářský vrtulník k nehodě, při níž spadlo auto do potoka. V něm byl dědeček s vnučkou na prahu dospělosti. Oba byli podchlazení. Záchranáři je ošetřili a převezli do nemocnice. Muž přišel včera poděkovat za sebe i za vnučku. „Jsem rád, že jsme oba naživu,“ řekl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.