Unikátní bar ve Zlíně má 33 zlatavých oblaků: Zdobí ho 12 tisíc vánočních koulí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Unikátní bar ve Zlíně má 33 zlatavých oblaků: Zdobí ho 12 tisíc vánočních koulí!

Mraky tvořil, kdo měl zrovna volné ruce.
Mraky tvořil, kdo měl zrovna volné ruce. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Nejvánočnější bar v Česku je zcela jistě ve funkcionalistickém Obchodním domě ve Zlíně. Tamní bar 1931 zdobí od včerejška 12 tisíc skleněných, ručně foukaných koulí z Irisy Vsetín, ze kterých vytvořili 33 zlatavých oblaků.

„Měli jsme čtyři dny zavřeno a makali dvanáct hodin denně,“ řekl Aha! šéfbarman Miroslav Navrátil (26). Koule jsou ve třech odstínech a na každé je navázán drátek. S ním jsme pak ozdoby připevňovali do síťových konstrukcí v podobě oblaků. „Navazování pro mě moc nebylo, ale dělal jsem. Pak na mě bylo to hlavní, umísťování mraků ke stropu. Museli jsme použít žebřík i část lešení,“ řekl Navrátil.

Šéf barman Miroslav Navrátil krásu zavěšoval.

Irisa loni „baňky“ obchodňáku věnovala. „Loni tvořily ozdoby celý jednolitý strop. Letos jsem přemýšlela, jak je nainstalovat nově. Tak máme zlatavá oblaka a mezi nimi mléčnou dráhu,“ smála se designérka Veronika Heriánová (35). „Je to piplačka, ale baví mě to. Je to něco jiného než obsluhovat hosty. Tímto u mě už začíná i vánoční nálada,“ uvedla barmanka Kristýna Vokřínková (19).

400 metrů řetězů s 1200 světýlky

Práce trvaly čtyři dny, ale příprava dva týdny. „Musela jsem nakoupit materiál. Sítě nastříkat barvami a pak natvarovat. Do nich pak natáhnout 400 metrů řetězů s 1200 světýlky,“ přiblížila designérka. „Vyhazovat mraky nahoru není vůbec jednoduché. Vše je křehké a u stropu je problém mezi nimi prokličkovat, aby nespadly,“ přiblížila. „Ale zvládli jsme to a věříme, že návštěvníkům se bude výzdoba líbit,“ dodala.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.