Vánoční dům má nové barvy: Je ale o 9 tisíc světel chudší | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vánoční dům má nové barvy: Je ale o 9 tisíc světel chudší

Lidé se kochají aneb růžový, modrý, žlutý. Letos poprvé dům mění i barvy.
Lidé se kochají aneb růžový, modrý, žlutý. Letos poprvé dům mění i barvy.  (Foto Aha! – Jana Gartnerová)

Proslavený vánoční dům v Třanovicích na Frýdecko-Místecku opět září do okolí. Kvůli drahým energiím sice očesaný o 9 tisíc žárovek, přesto je možná krásnější než v letech minulých. Jakub Palach (20) osvětlení probarvil.

Vzhledem k neradostné situaci přibyla i kasička s cedulí a prosbou o drobný příspěvek na elektřinu. „Naštěstí ji máme ještě letos zafixovanou, co bude příští rok, netuším,“ řekl Jakub, který se navíc chystá na studia. „Čas na několikatýdenní věšení světýlek a balancování na žebříku už zřejmě mít nebudu. I když tentokrát jsem to zvládl za 14 dní,“ pochlubil se mladík. U domu zmizela výzdoba z bočních stran plotů a zadní části stavení. Novinkou je sněhulátko vedle sněhuláka, veverka usazená do větví a jako Ježíšek v Betlémě odpočívá panenka od tety.

Příspějete na elektřinu?

Vánoční dům letos slaví desáté narozeniny. S nápadem nejdříve přišel táta Roman Palach (47), pak se o výzdobu, která po sklizení zaplní místnost o rozměru 4 x 4 metry a váží tři metráky, začal starat syn. Nejdříve si namaloval návrhy a k realizaci povolal i plošinu. Loni svítilo na domě 34 tisíc led žárovek a účet za elektřinu činil 2500 korun. Nyní jich bliká 25 tisíc.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.