Chovatelé v Zoo Zlín jásají: Máme černočerného jaguára | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Chovatelé v Zoo Zlín jásají: Máme černočerného jaguára

Akabo, vítej!
Akabo, vítej! (Foto Zoo Zlín)

Důvod k radosti mají ve zlínské zoo. Z Francie přivezli dlouho očekávaného samce jaguára amerického. Je černočerný a jmenuje se Akabo (19 měs.). Krasavec má ještě zlatohnědě zbarveného brášku.

„Jsme rádi, že po dohodě s koordinátorem chovu těchto zvířat byl pro nás vybrán statný samec černé barvy, který váží 85 kilogramů,“ radovala se zooložka Markéta Horská. Akabo v mayštině znamená tma a je opravdu tak černý. „Je u nás týden a je v naprosté pohodě. Už si pochutnal i na králíkovi,“ přiblížila Horská.

Yuna nebude sama

V zahradě otevřeli loni v květnu největší Jaguár Trek v Evropě. Obývali ho Yuna a černý Danny. Byli miláčky návštěvníků. Danny ale koncem roku odešel do nebe. Postihlo ho zaškrcení a zauzlení střev. Na nového partnera tak Yuna čekala bezmála rok. „Následující dny stráví Akabo ve vnitřní expozici, aby si zvykl. Teprve pak bude vypuštěn do venkovního výběhu. Až se bude cítit bezpečně, přijde spojení se samicí Yunou,“ dodala Horská.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.