Afričtí sloni mají ve Zlíně super ubytování: Seno jim servíruje automat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Afričtí sloni mají ve Zlíně super ubytování: Seno jim servíruje automat!

Slonice si hned oblíbily krmné boxy.
Slonice si hned oblíbily krmné boxy. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Novinku mají ve zlínské zoo. Chovné zařízení pro stádo slonů afrických v části Karibuni. Má rozlohu 3700 m² a patří k třem největším na světě, v Evropě nemá konkurenci.

Nyní prostor obývají tři slonice a mládě. Brzy k nim přibude pořádný samec. „Bude to první samec slona afrického v historii naší zahrady. Je to pořádný kus. Měří v kohoutku 320 cm. Má už tři potomky. Věříme, že se nám podaří přirozený chov. Zatím jsme použili inseminaci,“ uvedl ředitel Roman Horský.

Celkem zde bylo zatím utraceno 161 milionů. Sto dvacet milionů stálo samotné chovné zařízení. Je tady využívána moderní technika. Sloni mají k dispozici například krmné stěny s automatickým načasováním, které se postupně otvírají a z krmných schránek mohou zvířata mlsat granule, seno, zeleninu. Podlahu tvoří speciální, méně prašný písek. První dokončené výběhy mají 4,5 hektaru. Zájemci si novinku mohou prohlédnout po objednání při komentované hodinové prohlídce.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.