Ničivé zemětřesení v Maroku: O pomoc nežádají?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Ničivé zemětřesení v Maroku: O pomoc nežádají?!

Zázraky během tragického zemětřesení v Maroku: Hrdina (36) vyhrabal souseda holýma rukama
Zázraky během tragického zemětřesení v Maroku: Hrdina (36) vyhrabal souseda holýma rukama (Reuters, Blesk)

Počet mrtvých po sobotním ničivém zemětřesení v Maroku o síle 6,8 stupně vystoupal již k číslu 2500 a bude se dál zvyšovat, až se záchranáři vůbec probojují ke zbořeným vesničkám v těžce přístupných horských oblastech Velkého Atlasu.

Silnice a cesty do nejvíce zasažených míst často blokují balvany uvolněné zemětřesením. O počtech pohřešovaných se úřady zatím vůbec nezmiňují... Podle Červeného půlměsíce ale potřebuje jídlo, vodu a léky více než 300 000 lidí. Jde o největší přírodní tragédii v zemi za posledních nejméně 60 let (intenzita 6,8 stupně), o to víc všechny zaráží, že Maroko zatím využilo pomoc jen Španělska, Kataru, Velké Británie a Spojených arabských emirátů a záchranářům z dalších zemí (včetně českého USAR týmu) pozvání do akce nezaslalo (více na straně 2). Lidé, kterým se podařilo z hroutících se domů uprchnout a teď nemají kde spát, už proto kritizují vládu, že na katastrofu reaguje zoufale pomalu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.