Vražda gurua Richarda Š. (†50): Zabila ho obří dávka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Vražda gurua Richarda Š. (†50): Zabila ho obří dávka!

Zubařka Magdalena Š. a učitelka Irena S. u městského soudu v Praze
Zubařka Magdalena Š. a učitelka Irena S. u městského soudu v Praze (Robert Klejch)

Zubní lékařku Magdalenu Š. (32) a učitelku Irenu S. (66) si guru Richard Š. (†50) vybral, aby mu pomohly »odejít domů«. Chtěl uspaný vykrvácet. Jak ale popsal soudní znalec, zemřel na otravu anestetikem. Dostal ho 18x víc, než je bezpečné.

Svou sebevraždu plánoval šéf šílené sekty dlouho. „Začal o tom mluvit na konci roku 2021. Nemluvil ale o smrti. Tvrdil nám, že není z tohoto světa, který je pro něj až moc krutý. Přál si podle svých slov odejít domů,“ popsal včera jeho výmysly bývalý člen uskupení Pavel D. (47). O konkrétním plánu odchodu, ke kterému došlo 4. října 2022, pak věděly jen Magdalena s Irenou. Společně s hlavou sekty se sešli v pražském bytě v Hájích, kde měla dle jejich dohody zubařka po uspání přeříznout Richardovu tepnu v třísle a nechat ho vykrvácet.

To se ale podle soudního lékaře Jiřího Hladíka rozhodně nestalo. „Na těle zemřelého jsme při pitvě objevili dvě rány, jednu na zápěstí a druhou v oblasti třísla. Jeho umírání ale ani neurychlily. Zemřel na otravu celkovým anestetikem, kterého měl v těle osmnáctinásobek toxické dávky,“ popsal. Toxická hladina látky Propofol je podle něj už 0,22 miligramu na litr krve, v té zkoumané jí ale objevil miligramy čtyři! Richard Š. se tak do pár minut po jeho podání začal dusit a zemřel. „S takovou dávkou v těle ho mohla zachránit jen rychlá a odborná pomoc, a to ještě s nejistým výsledkem,“ uzavřel Hladík.

Zubařka Magdalena Š. a učitelka Irena S. u městského soudu v Praze

Vykoupení za 600 tisíc

Úmrtí je kolem sekty, kterou kolem sebe Richard Š. založil, více. Ovečky totiž výmyslům svého pastýře Richarda Š. slepě věřily. A neváhaly si třeba půjčit! „Jednou za mnou přišel Jiří H. a chtěl půjčit 600 tisíc. Říkal, že to potřebuje na své vykoupení, a sliboval, že mi peníze do dvou dnů vrátí,“ řekl Pavel D., o co konkrétně šlo, prý ale nevěděl. Obnos mu majitel stavební firmy půjčil a do pár dní ho dostal zpět. Vykoupení ale asi moc nepomohlo. Guru Jiřího loni v srpnu donutil absolvovat rituál v lese u hradu Český Šternberk, při kterém došlo i na bití a hladovění. Po něm Jiří H. 19. srpna 2022 zemřel, policie úmrtí stále šetří.

Poslední zpráva

Začátkem října dostal Pavel D. od Richarda podivnou SMS. Stálo v ní jen: Mám tě rád kamaráde a pane kolego, Ríša. „V tu chvíli jsem to vůbec nechápal. Bylo to úplně mimo jeho charakter. Až později mi došlo, že mi vlastně poslal poslední sbohem, že se se mnou takhle rozloučil,“ sdělil.

Přečtěte si
pravlast
11. 7. 2023 • 08:47

V tom AHU opravdu mají mistry češtiny.Nebo je správněji v té AHE? Podle jakého vzoru je guru?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.