Co s miliony po mrtvém léčiteli? Advokát: Měl by rozhodnout soud | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Co s miliony po mrtvém léčiteli? Advokát: Měl by rozhodnout soud

Religionista a psycholog Prokop Remeš  promluvil o zhoubném vlivu samozvaného léčitele.
Religionista a psycholog Prokop Remeš promluvil o zhoubném vlivu samozvaného léčitele. (koláž Blesk)

Nad případem vraždy kutnohorského léčitele Richarda Š. (59), kterou rozplétá pražský městský soud, se vznáší další velký otazník. Co se stane s 94 miliony z jeho majetku?

Syn zabitého vůdce sekty Richard Š. (28) prohlásil, že by peníze ženám obžalovaným z vraždy vrátil. Pedagožku Irenu S. (65) měl jeho otec připravit o 27 milionů korun, zubařku Magdalenu Š. (32) o devět milionů. Možnosti, co s penězi bude, jsou dvě. Může je jako jediný dědic získat syn a ten by s nimi mohl naložit po svém. Není ale vyloučeno, že někdo podá trestní oznámení na to, že peníze léčitel z lidí vylákal nezákonně.

Zubařka Magdalena Š. přichází k soudu. (4. května 2023)

Video se připravuje ...

„Na základě toho může být zahájeno trestní řízení a bude se řešit, kdo a jak je, nebo není poškozený,“ říká pražský renomovaný advokát Jan Černý. Podle něj by bylo čistší a také pro dědice jednodušší, kdyby nechal rozhodnutí na soudu. „Mohl by se dostat do situace, kdy by nevěděl, zda dal někomu tu správnou částku, nebo ne. Někteří z poškozených by toho mohli i zneužít,“ míní advokát.

Konec naplánoval

Svou smrt si měl léčitel Richard Š. naplánovat sám. Obě ženy, nyní obžalované z jeho vraždy, údajně přiměl k asistenci a sliboval jim, že jeho tělo po smrti zmizí. Vloni 4. října si v pražském bytě vzal tlumicí léky. Magdalena Š. ho poté řízla do třísla a na zápěstí a vpíchla mu celkové anestetikum. Zemřel na akutní otravu touto látkou.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.