Učitelka z kauzy mrtvého guru: Odhalila fungování sekty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Učitelka z kauzy mrtvého guru: Odhalila fungování sekty!

Irena S. popsala u soudu děsivé detaily z fungování sekty.
Irena S. popsala u soudu děsivé detaily z fungování sekty. (Foto - Mária Rušinová, ara)

Záhady okolo zabití léčitele Richarda zubařkou Magdalenou (32) včera znovu rozplétal soud v Praze. Podle učitelky Ireny S. souzené za podíl na mordu se vůdce sekty obával policejní smyčky utahující se kolem něj kvůli skonu následovníka Jiřího H. (†59) po několikadenním nařízeném hladovění uprostřed lesa.

Na svobodě stíhaná učitelka tělocviku Irena S. ani včera nevypovídala, soudkyně pustila záznam policejního výslechu z letošního února. Proč se podle ní vůdce sekty rozhodl zemřít? „Tvrdil, že chce odejít k jiné rodině, kterou má v jiné realitě, o tom lidi kolem sebe přesvědčoval. Podle mě se ale začínal bát, kam až jeho vliv sahá, co všechno jsou lidé kolem něj schopni pod jeho manipulací udělat,“ uvedla Irena S..

„Měl strach z toho, co pod jeho vlivem lidé udělali. Třeba když se dva muži odešli do lesa zdokonalovat, jeden z členů, kteří je kontrolovali, se zastřelil. Všechny ty dny byli v lese nazí, byli o hladu a bez vody, na pokyn Richarda,“ vypověděla žena. Tělo jednoho z účastníků lesní seance Jiří H., který bydlel ve stejném domě jako s obžalovaná zubařka Magdalena, bylo v srpnu nalezeno v autě poblíž kutnohorského bazénu. Policie tento případ zatím stále vyšetřuje.

Víte, že...

.... oběma ženám hrozí za vraždu 12 až 20 let?

... obhájce se snaží čin překvalifkovat na zabití z horní sazbou 10 let?

Syn léčitele: Pokud to půjde, peníze vrátím

Deník Aha! na chodbě před soudní syní promluvil se synem zabitého léčitele, který se zastal obviněných žen. „Byl bych pro jejich omilostnění nebo alespoň nižší trest,“ řekl Richard Š. mladší (28), který se stal jediným dědicem otcova majetku dosahujícího až 94 milionů korun, přičemž Irenu S. měl připravit o 27 milionů a Magdalenu Š. o dalších devět. „Žádné peníze ještě nejsou. Jestli tu bude možnost, tak bych je (obžalovaným – pozn. red.) asi vrátil,“ dodal. V síni již předtím zazněla jeho výpověď na policii. Jako despota se prý jeho otec, který s ním před 16 přerušil kontakty, choval už během jeho dětství. Před manželkou zamykal všechny peníze do trezoru, utrácet mohl jen on. „Nutil ji cvičit, jíst některé věci, držet diety, měl na ní obrovské nároky. Pokud je neplnila, tak ji trestal třeba tím, že s ní dva týdny nemluvil,“ řekl syn léčitele. Dědovi od jeho otce pak chodily výhružné SMS. „Až chcípneš, tak se ti přijdu vymočit na hrob,“ stálo prý v jedné z nich.

Sekta měla přes sto členů

Irena S. se na policii rozpovídala i o fungování celé sekty okolo charismatického léčitele. „Ve společenství mohlo být třeba sto lidí. V bližším kruhu jich bylo tak 25 až 30 lidí. V domě, v němž byl byt paní Magdy, bydlelo v jiných bytech několik lidí z toho bližšího kruhu,“ uvedla.

Převtělení ďábla i nohou

Putina Richard byl schopný své následovníky přesvědčit o neuvěřitelných věcech. „Používal symbol Lucifera a číslice 666. Považoval se za Boha a současně za Ježíše Krista. Užíval kolegy - virtuální bytosti, se kterými spolupracoval, které ho regenerovaly a které mu pomáhaly. Považoval se za následující historické bytosti: Imhotepa, kata Mydláře, Leonarda da Vinciho a ze současné doby za spoluinkarnaci nohou Vladimira Putina,“ šokovala zkušené kriminalisty Irena S.

K mordu nás donutil

K zabití léčitele došlo v ložnici bytu Ireny S. v pražských Hájích loni 4. října. „Nemohli jsme ho neposlechnout. Byl v tu chvíli tak agresivní, že by to nedopustil,“ uvedla Irena S.. Šéf sekty si měl nejdříve vzít tlumicí lék, Magdalena mu poté chtěla přivolat pomoc, to jí ovšem zakázal. Poté mu podala anestezii a začala ho řezat skalpelem do třísla i zápěstí. Muž podle pitvy zemřel v důsledku otravy, nikoliv na vykrvácení. „Když zemřel, čekali jsme, že jeho tělo zmizí, slíbil nám to. Když nezmizelo, zjistili jsme, že nám lhal, tak jsme to ohlásili policii,“ vylíčila osudnou noc Irena S.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.