Obviněný z dvojnásobné vraždy zemřel ve vazební věznici: Oběsil se? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Obviněný z dvojnásobné vraždy zemřel ve vazební věznici: Oběsil se?

K činu se Pavel K. (†47) přiznal.
K činu se Pavel K. (†47) přiznal. (Foto Aha! – Jiří Nováček, ara)

Obviněný z dvojnásobné vraždy ve Svitávce Pavel K. (†47) je po smrti! Podle informací Aha! se oběsil ve vazební věznici.

„Osoba umístěná ve vazební věznici v Brně zemřela v pondělí dopoledne,“ potvrdil včera Aha! mluvčí brněnské vazební věznice Tomáš Babor. Na smutečním oznámení vydaném pozůstalou rodinou je ovšem jasně uvedeno, že Pavel K. zemřel v neděli 7. května. Na otázku, zda se již ví, jestli muž zemřel na náhlé zdravotní selhání, nebo spáchal sebevraždu, mluvčí káznice odpověděl: „Ví se to, ale do skončení vyšetřování se k tomu nechceme nijak vyjadřovat.“

Dosavadní vyšetřování vyloučilo cizí zavinění a předběžně je vyloučeno také pochybení pracovníků vězeňské služby. „Muž byl v okamžiku smrti v cele sám,“ dodal mluvčí. „Zabýváme se smrtí člověka ve vazební věznici v Brně,“ uvedl policista Bohumil Malášek. Pohřeb Pavla K. je tajný, rodina nesdělila ani místo, ani čas.

Policie ho dopadla po několika hodinách.

Zabíjel ze žárlivosti

Motivem měla být podle rodinného známého chorobná žárlivost – neunesl, že ho partnerka opustila. Myslivec podle informací Aha! zbraně držel legálně. Za dvojnásobnou vraždu hrozilo Pavlovi K. 25 let vězení nebo i doživotí. Policie nyní případ odloží.

Dvojitá poprava

Pavel K. podle policie zavraždil 12. dubna ráno ve Svitávce na Blanensku dvěma ranami z pistole expřítelkyni (†46) a jejího syna (†21). Policie muže dopadla téhož dne pozdě odpoledne v remízku poblíž silnice z Šebetova do Světlé na Blanensku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.