Zavraždil a podpálil milenku: Dostal doživotí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zavraždil a podpálil milenku: Dostal doživotí!

K soudu si Jiří K. přinesl podklady v igelitové tašce. Nepomohly mu.
K soudu si Jiří K. přinesl podklady v igelitové tašce. Nepomohly mu. (Foto Aha! – Michal Israel Volf, Policie ČR)

Až do smrti se bude dívat na svět zpoza mříží vězeňské cely! Doživotní trest vyfasoval včera u Krajského soudu v Ústí na Labem recidivista Jiří K. (41) z Jiříkova za brutální vraždu své údajné milenky Simony H. (†49).

Mimořádně nebezpečný, hrubý, bez lítosti, svědomí a se sexuální poruchou. Takový je podle soudu muž, který loni v únoru nejdřív brutálně zmlátil Simonu H., následně ji v bezvědomí odvezl do lesa, polil benzinem a zapálil. On sám celou dobu vinu popíral a veškeré důkazy proti němu se snažil znevěrohodnit. To se mu ale nepodařilo.

„Například tvrdil, že četné hluboké škrábance na těle a rukách si způsobil při venkovní práci se dřevem. Podle znalců šlo ale o škrábance, které mu způsobila oběť, když ji napadl ve svém domě,“ zmínila soudkyně Vladimíra Kodatová. Jiřího K. usvědčily také například krevní stopy zavražděné na místě činu i její korálky, které se snažil nejspíš spálit v kamnech, což se mu nepodařilo.

Muž při vynášení rozsudku.

Vzhledem k tomu, že Karel K. má za sebou bohatou trestní minulost, kdy už jednou dostal za pokus vraždy 12 let natvrdo a za násilí na ženách další podmínku, byl k němu soud nemilosrdný. „Podle znalců není u obžalovaného šance na nápravu, proto jsme rozhodli o doživotí,“ zdůvodnila verdikt soudkyně. Během vynášení rozsudku byl Jiří K. znatelně nervózní, ošíval se, hrál si s páskem a čistil si brýle. Nakonec se odvolal.

Druh oběti: Shnij v pekle!

Soudní jednání sledoval i druh zavražděné Miroslav K. (na snímku). Během rozsudku se neudržel a vykřikl na Karla K., jenž býval kdysi jeho kamarádem, ať shnije v pekle. „Je to ho*ado, nic jiného. Tohle není člověk, nemá na světě co dělat. Modlil jsem se za to, aby dostal ten nejvyšší trest,“ svěřil se zdrcený muž.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.